Molim za odgovor na post broj 1970
Molim za odgovor na post broj 1970
Poslednja ispravka: VLADAN P (13.1.2015. u 11:34)
U potpunosti bi isto napisao kao rus i mario, sve je realno sagledano i stvarno. Uvijek onaj tko kupuje,mnogo mu je, a prodavaču malo. No uvjek postoji neki "trefer", bogat a nezna, zaljubljenik a voli, kolekcionar a želi, te osvrt na moje procjene, odnose se na mlađe i nove kolekcionare i kao orjentir što otprilike ima, a nikako, na prodaju koju će vlasnik relativno lako ostvariti.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
U potpunosti se slazem s Rusom!
Mozda cak da se u samom naslovu teme, ili na neki slican nacin naglasi - da ce se komentari ostavljati samo nakon prilozene fotografije sata, uz objasnjenje sta bi to bila ona neka donja granica kvalitete fotografija, ispod koje jednostavno nema smisla, a ni svrhe, bilo sta komentarisati.
Znam, nismo svi rodjeni fotografi, ali, brate, nekada su fotografije tako lose, da covjek, a da unaprijed ne procita o cemu se radi, iz samih slika ne bi mogao ni ime brenda da pogodi, a kamoli da o istom kaze nesto vise.
Он сказал: "Поехали!"
^Postoji nesto slicno, nalazi se u prvoj poruci ove teme, samo sto to retko ko procita.
Procene vrednosti satova će se raditi samo u ovoj temi i ni u jednoj drugoj!
Par osnovnih pravila:
- Prilikom zahteva za procenom vrednosti sata obavezno postavite Vaše slike Vašeg sata u ne manjoj rezoluciji od 640x480 piksela. Poželjno je da veličina slike bude 800x600 piksela i da slike budu kvalitetne.
- Procene vrednosti satova bez postavljenih slika se neće raditi.
- Nemojte postavljati linkove ka domaćim online berzama jer će se ti linkovi brisati.
- Kontakt informacije o firmama/radnjama/osobama koje vrše procenu vrednosti satova tražite putem privatnih poruka. Portal "Svet Satova" nije odgovoran za eventualnu nestručnu procenu vrednosti satova ili nižu procenu od tržišne.
- Nije dozvoljeno tražiti procene vrednosti satova koji se prodaju na forumu Svet Satova. Ako neko postavi oglas na forumu i traži određenu cenu znači da toliko vrednuje sat a eventualni dogovor oko druge cene kupac i prodavac mogu obaviti putem privatnih poruka.
- Procene vrednosti satova koje dobijate na forumu shvatite kao lične procene članova foruma, koje mogu biti realne ali i ne moraju stoga portal Svet Satova nije odgovoran za procene vrednosti koje dobijate u ovoj temi.
Poslednja ispravka: RUS (13.1.2015. u 16:55)
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Da, da, znam za ovo. Mislio vise kao nesto sto se pojavljuje negdje u zaglavlju, ili uz naslov - nesto kao podvuceno, boldirano upozorenje, bez obzira na kojoj se stranici nalazimo, jer, vjerujem, vecina ljudi naleti na ovaj forum i ovu temu sasvim slucajno, igrajuci se s Googlom, pa malo ko od njih prelista vise od posljednjih stranicu-dvije. Nazalost - ali tako je.
Bravo za RUS-a......treba se drzati nekih pravila jer je zbilja nezahvalno proceniti sat ako se nema dovoljno podataka a dobre fotke su pod "must have".
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Ali, evo, da ne ispadne da samo nesto gundjamo... Da pokusam pomoci novom clanu, Ivanu... Doduse, covjek je vec duze clan, ali, evo, legao je i prvi post.
@Ivan1987, dobro nam dosao! Ja sam veliki, veliki zaljubljenih vintage Omega, pa cu probati da ti dam kakav-takav odgovor, ali, opet, ne uzimaj ga zdravo za gotovo, jer mozda i grijesim. Dok ne vidimo mashinu.
Naime, tvoj me sat, s karakteristicnim "cistim" ciferom, bez bilo kakvih oznaka (osim loga i imena), a uz to i bez datuma, najvise podsjeca na poznate serije spocetka sezdesetih, opremljene kalibrom 286.
Ako mozes, mislim, ako te deda ne nokautira , da uzmes sat, pa da ga otvoris i kazes sta pise u njemu... Ako se zaista radi o kalibru 286, trebao bi imati 17 rubina... sve mi izgleda kao kod te sezdesetih godina jako popularne i cijenjene serije... "goli" cifer, bez datuma, centralna sekundara (koju ti je deda, nazalost, izgubio).
Svaka Omega vrijedi! To pitanje ne treba ni da postavljas, ali, isto tako postoji i nacin na koji se svaki ovakav vintage sat vrjednuje... sto vise ostecenja - to manja cijena, ali, recimo da bi ovaj tvoj, ali u jako dobrom "voznom" stanju, vani kostao nekih 4-5 stotina eura, pa i vise, naravno, ako je rijec o zlatu.
Poslednja ispravka: arch_m (13.1.2015. u 17:42)
Ma, opusteno, ne verujem da je bilo ikakve zlocaste namere!
Srecom, jedan forumas mi je u privatnoj poruci ukazao da polovan TV te starosti i sa cenom 1500 din nije ni priblizno ogovarajuca naknada za Citizen u paketu sa mojim ispravnim i ocuvanim TVom - pa cu biti postedjen neugodnosti da se neki od tih prodavaca prilicno zgodno ovajdi na moj racun... tako da se je i ovaj moj jako kratak boravak na ovom Vasem lepom forumu vec isplatio, pokazao suvislim, korisnim i dragocenim zbog cega Vam se svima ovde od srca zahvaljujem!
Sto se tice ovih nekoliko postova o realnoj proceni vrednosti - ja sam prestao u to da verujem kada sam na Historyju, NG i DIscoveryju video da se u jednoj Americi, koja je skoro sagradjena na principima Trzista, ljudi toliko snazno vezuju za stvari da se otkupljivaci stravicno i komicno frustriraju... sta tek reci za nas koji imamo samo maglovite predstave o tome sta je famozno slobodno triste koje formira cenu?
Molim za brutalno iskreno misljenje: je li preterano da na oglasu okacim cenu od 80€ za ova moja 2 sata?
Bookmarks sajtovi