@ Koliko je sat, ovaj Kienzle, nije sat neke prodajne vrijednosti, a može imati uporabne, ukoliko je ispravan oko 30 $.
@ Koliko je sat, ovaj Kienzle, nije sat neke prodajne vrijednosti, a može imati uporabne, ukoliko je ispravan oko 30 $.
Pozdrav drugari, zanima me neka realna tržišna cena sledećin satova:
1. Junghans Shockproof 15 rubina, iz 30 ili 40tih, mehanizam Junghans J97, 28mm širok (bez krunice), 35mm dugačak, u dobrom stanju, radi vrlo precizno, ima par zanemarljivo malih ogrebotina po staklu i po čeličnom kućištu, i fali fosfor na minutnoj kazaljki, orginalna narukvica. Na poleđini piše Bogen Edelstahl (što valjda znači nerđajući čelik na nemačkom).
2. Ženski sat Dugena Antichoc, 17 rubina, nepoznat mehanizam (nisam ga otvarao), ne radi (nisam ga baš ni navijao, mali je i pipavo mi), kućište i narukvica presvučeno 20mic zlatom. E sad, pročitao sam da na ovim modelima zlato nekad ide preko srebra, a nekad preko mesinga, koj je varijanta ovde, pojma nemam...
Ne očekujem neku bomba informaciju, svaka pomoć je dobrodošla.
Poslednja ispravka: KureNS (28.5.2015. u 20:19)
nije bogen nego Boden, to je poklopac a Edelstahl je plemeniti čelik
šta znam, eno Bugi daje junghansa takoreći u odlicnom stanju u celiku za ni 30evra godinu dana, mada ovaj je zanimljiviji dosta, pa je i predratni art deko
ne znam ko bi ove satove uzeo, premali su, pogotovo dugena
Bogen je luk od strele
ja sam neke NOS prijateljima prodavao, francuzi, nemci, svajcarac sta je vec ne znam, tri meseca me niko nije pitao za cenu sem jednog preprodavca sa kosova, rekao sam 40evra, nije mi ni odgovorio
tolika besparica, kriza i stiskavac vladaju da vise nista ne mozes da prodas, a kamoli kolekcije predratnih i slicnih satova da pravimo
jedino ako je taj kalibar bas nesto znacajan i poseban, sat je realno jako, jako lep i dobro ocuvan i steta je da se ovde dâ u bescenje
ja to sta imam od sada sve prodam u inostranstvu, sutra šaljem dva komada, malo je ovde i dobrih mušterija
Pozdrav svima,zanima me misljenje o kvalitetu i vrednosti ovog sata. Na zvanicnom sajtu nisam nasao podatke o njemu. https://www.kupujemprodajem.com/Sekt...67525#photoBig
Lici mi da je mehanizam ETA G10.711. To je"najobicniji" ETA mehanizam, nesto ga na forumu bas i ne cene mada se kod mene u jednom drugom Sectoru odlicno pokazao. Odstupanje na mesec dana je bilo oko 4-5 sekundi. Zna da bude "klimav" kada treba podesiti vreme pa se desi da sekundara bude na nuli a velika kazaljka se ne poklopi sa markerom za minut ali iz par pokusaja se i to dovede u red.
Da li vredi te pare ce neko iskusniji da ti kaze .
Evo jednog zanimljivog alata za pracenje i lakse formiranje cena polovnih satova na trzistu.
Used watch pricing & marketplace - SecondHander
Bookmarks sajtovi