Hvala.
Ovde je plexi dosta izgreban cifer je u dobrom stanju a mehanizam u odlicnom radnom stanju.
Hvala.
Ovde je plexi dosta izgreban cifer je u dobrom stanju a mehanizam u odlicnom radnom stanju.
Poslednja ispravka: dragon (7.2.2011. u 13:47)
Layla, prvo da ti poželim dobrodošlicu a zatim ću te zamoliti da pročitaš pravila koja važe za ovu temu kako bi mogli da nastavimo diskusiju i kako bi neko od članova mogao da ti odgovori na tvoje pitanje...
Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!
Pozdrav
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Layla verujem da je Moderator mislio na ovaj link...uslikaj svojim aparatom sat iz više uglova ili zamoli časovničara da otvori sat i uslika mehanizam sata.
Ako se radi o Rolex-u 18K GOLD Oyster Perpetual Chronometer znaj da taj sat košta zavisno od očuvanosti nekih 800-2000€.
Kolekcionaraski je primerak jer datira iz vremena 60-tih godina. Kod nas u srbiji postoji par mesta gde bi mogla da proceniš sat ali nažalost samo u njihovu korist ne u tvoju.
Moja ti je preporuka da izložiš sat na inostranim sajtovima, verujem da ćeš linkove dobiti od članova ovog foruma čim okačiš, prikažeš slike sata u ovoj temi.
Ako su ti potrebni kontakti ljudi koji se bave kupovinom kolekcionarskim primercima javi mi putem privatnih poruka ostaviću ti par telefona ali ja iskreno ne bih.
Izvinjavam se Moderatorima što sam nastavio sa temom i ako je zatraženo od člana da dopuni svoj post!
Nema potrebe da me bilo ko ispravlja, mislio sam upravo na onaj link koji sam i postavio a koji vodi do poruke u kojoj su lepo ispisane smernice namenjene ovoj temi.
Ne razumem kako bilo ko može da očekuje da se odredi orijentaciona vrednost sata ako se postave slike na kojoj se isti taj sat NE VIDI.Prilikom zahteva za procenom vrednosti sata obavezno postavite Vaše slike Vašeg sata u ne manjoj rezoluciji od 640x480 piksela. Poželjno je da veličina slike bude 800x600 piksela i da slike budu kvalitetne.
Procene vrednosti satova bez postavljenih slika se neće raditi.
Što se mene tiče, gledajući sat sa postavljene slike mogu samo da kažem da ne vredi ni jedan jedini dinar i to samo zato što se, kao što napisah, na (mutnoj) slici ne vidi ništa. Barem ja ne vidim.
Jednostavnije, ukoliko se radi o originalnom Rolexu, vredi zaista mnogo a ako je reč o re*lici vredi onoliko koliko sam i napisao.
Pozdrav
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Niko ne može da proceni sat sa slika, slika je jedno dok je sat u ruci drugo. Procena časovničara je jako bitna naročito kod ovako starih satova. Mehanizam na slici je super, orginal ali unutar bumm, sve u raspadu. Ovde mogu da se dobiju smernice procene okvirno koliko sat vredi, a da budem iskren nikada se toliki iznos ne dobije.
Ja nisam hteo nikoga da ispravljam, samo sam hteo da pomognem članu. I u pravu ste, sat sa slike sa tom fotografijom vredi, ništa!
Diskusiju o Fortisu sam prebacio u novu temu jer se traži mišljenje o proizvođaču i modelu a ne procena.
Mišljenje o Fortis 595.10.46 satu
Pozdrav
Izvinjavam se svima...posebno moderatorima,nisam bila u mogucnosti za bolje slike,odnecu kod casovnicara i uslikati mehanizam,sat je original definitivno...
Hvala svima na odgovorima...
Pozdrav,
zanima me vrednost ovog sata:
ImageShack Album - 6 images
Bookmarks sajtovi