Kao kopija ne vredi nista. Jednostavno, ne postoji ljubitelj satova koji bi kupio kopiju Pateka...
Kao kopija ne vredi nista. Jednostavno, ne postoji ljubitelj satova koji bi kupio kopiju Pateka...
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Hvala na odgovorima.
Dobro vece. Rucni sat Seiko 5 po mom misljenju je krajem 70-ih god. i vrijednost mu je oko nekih 30-ak €, u stanju u kakvom je, mozda i manje, a stoni, ne znam bas, ako potrazite na oglasima i sl. mislim da se mogu naci za 1500 din. Nemojte me drzati za rijec, mislim da ne vrijedi vise. Mozda stariji forumasi znaju bolje.
Ne treba goreti u zelji, s'vremenom sve ce doci...
seiko je iz januara'76 ili '86
Ko hoce nadje nacin, a ko nece nadje izgovor
Molim, i drugi put.
Ne treba goreti u zelji, s'vremenom sve ce doci...
Poštovani ljubitelji satova potrebna mi je mala pomoć. U mojoj maloj kolekciji imam sat za koji ne mogu da utvrdim ko ga je proizveo. Model je Tic-Tac (ili je to fabrika), pozlaćeno kućište i znam da je kupljen krajem 60-ih. Klasičan muški sat na navijanje. Ako neko može da mi da neku informaicju biću mu zahvalan.
Poslednja ispravka: VLADAN P (3.6.2016. u 22:50)
Nije čudno što su dali više mišljenja, jer kod nas polovni ženski satovi nemaju baš neku vrednost. Kakva-takva cena se može postići kod muških satova, jer za njih ima kupaca, a za ženske relativno slabo. Verujem da je neko od tih časovničara uzeo u obzir cenu na e-bayu, koja se može postići na velikom tržištu, gde se kupci mogu i naći. S druge strane, predlažem da se držiš najniže cene koju su ti spomenuli, mada verujem da ćeš i nju morati da spustiš ako prodaješ sat.
Imaj u vidu da ovde govorim o tržišnoj ceni, tj. o iznosu koji neko želi da plati. Zbog toga se dešava da neki zlatni satovi budu prodati kao sirovina, tj. da im se pretopi zlatno kućište, a odvojeno se prodaju mehanizam i brojčanik. Jedino što možeš jeste da pogledaš na oglasima, npr. na kupujemprodajem.com i uporediš cene. Pri tom obavezno obrati pažnju da za poređenje koristiš ženski sat, jer oni sa oznakom Deville za muškarce umeju da budu skuplji.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Bookmarks sajtovi