Re: Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!
Milan34u
Ako sat za vas stvarno ima sentimentalnu vrednost, onda ga svakako trebate servisirati kad dodjete u priliku da to uradite, posto je vec masina i instrument zasto ne i da bude u funkciji. Sto se realne trzisne vrednosti sata tice, servis je verovatno skuplji pa je samim tim i vrednost sata negativna (mozda ima neku vecu vrednost kolekcionarima Eusi brenda, to ne bih znao). Inace, pozlata se obicno meri mikronima, stoga i njena vrednost nije u kolicini utrosenog zlata vec u zastiti i izgledu koji pruza.
6 Priloženi(h) fajl(ova)
Postovanje svima na forumu. Nov sam i imam pitanje u vezi jednog zenskog sata koliko bi mogao da vredi. A evo i malo slikaPrilog 132632Prilog 132633Prilog 132634Prilog 132635Prilog 132636Prilog 132637
3 Priloženi(h) fajl(ova)
imam jos jedan sat ruski automatik ako neko moye da kaye koliko bi on mogao da vredi. hvala unapred.Prilog 132642Prilog 132643Prilog 132644
Ženski 10 €, Vostok oko 30 ako radi.
1 Priloženi(h) fajl(ova)
zdravo.
obzirom da nikada do sada nisam prodavao sat,(a doslo je vreme da se uradi i to kako bi pozurio da sakupim novac za jedan model o kome je ovde na forumu bilo reci a u pitanju je Damasko sa 7750),a imam par komada u kolekciji koji mi se iz jednog ili drugog razloga ne svidjaju.za neke mogu sam da odredim cenu a za neke cu potraziti pomoc na forumu.jedan od satova za koji molim za pomoc za procenu cene je marke LIVRAM sa mehanizmom felsa 4007n.
Prilog 133313
sat ima celicno kuciste precnika 32-33 mm bez krune(jedan od razloga sto ide u prodaju).
servisna istorija sata nije poznata mada me prijatno iznenadilo to sto sat ima dosta veliku rezervu snage(bez malo dva dana),sto moze da bude pokazatelj da je mehanizam u dobrom stanju kako sam procitao negde na forumu.
sat bi oglasio na svetu satova i kp pa ne bih voleo da ispadnem neki tupson i trazim neku preveliku cenu mada ga naravno ne bih ni prodao pre jevtino.
moram jos da naglasim da sat nije lepo ustelovan,kasni oko 3-4 min u 24h(isto jedan od razloga sto bih ga prodao).
svaki savet je dobrodosao molim da se niko ne ustrucava.
Dušan Ostojić
Cisto iz radoznalosti, kako/cime je narukvica ostecena?
Citat:
mimamimic kaže:
zdravo.
obzirom da nikada do sada nisam prodavao sat,(a doslo je vreme da se uradi i to kako bi pozurio da sakupim novac za jedan model o kome je ovde na forumu bilo reci a u pitanju je Damasko sa 7750),a imam par komada u kolekciji koji mi se iz jednog ili drugog razloga ne svidjaju.za neke mogu sam da odredim cenu a za neke cu potraziti pomoc na forumu.jedan od satova za koji molim za pomoc za procenu cene je marke LIVRAM sa mehanizmom felsa 4007n.
Prilog 133313
sat ima celicno kuciste precnika 32-33 mm bez krune(jedan od razloga sto ide u prodaju).
servisna istorija sata nije poznata mada me prijatno iznenadilo to sto sat ima dosta veliku rezervu snage(bez malo dva dana),sto moze da bude pokazatelj da je mehanizam u dobrom stanju kako sam procitao negde na forumu.
sat bi oglasio na svetu satova i kp pa ne bih voleo da ispadnem neki tupson i trazim neku preveliku cenu mada ga naravno ne bih ni prodao pre jevtino.
moram jos da naglasim da sat nije lepo ustelovan,kasni oko 3-4 min u 24h(isto jedan od razloga sto bih ga prodao).
svaki savet je dobrodosao molim da se niko ne ustrucava.
Da pokušam pomoći.
Sat deluje lepo očuvano, čelično kućište je naravno prednost, starovremenski dizajn je velikom broju ljudi neinteresantan, deo forumaša je izuzetak :) a najveći "problem" je to što je sat baš malog prečnika, praktično ženski sat. Takođe, sat bi trebalo servisirati što je oko 2500-3000 din. Na osnovu svega rečenog mislim da je maksimalna cena za ovaj sat do 50 evra. Pitanje je samo kada će naići potencijalni kupac. Srećno.
puno hvala sky.tvoje misljenje mi jako znaci.
Re: Ideja o vrednosti sata
I drugi put.
Drago mi je ako sam malo pomogao. Inace onu cenu od 50 evra uzmi kao maksimalno mogucu a verovatno ce sat otici za manje (super ako ga prodas za vise para).