Re: Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!
Pitanje koje ću postaviti malo beži od teme, ali ipak pripada ovde.
U pitanju je običan seiko petica automatik, 6119-8163. Koliko sam video, kod nas su veoma jeftini. Na svima poznatom sajtu sam našao jedan: SEIKO 5 automatic muški sat u čeliku 21 rubin - Limundo.com
Danas mi je u kući bio prijatelj koji zna da volim satove i pitao me je koliko vredi, pa sam odmah izguglao ovaj oglas i nekoliko stranih, primetivši da ni kod nas ni u inostranstvu nije skup. Međutim, rekao mi je da mu je pre oko dve godine neki tip na sajmu kolekcionara nudio 100€ za taj sat ili da izabere nekoliko sa tezge. Pre nekoliko dana mu je preprodavac sa pijace nudio sedamdeset evra, što mi je delovalo zaista čudno.
Napominjem da čovek nema nameru da prodaje sat, ne bavi se preprodajom i slično, već je samo radoznao šta zapravo nosi na ruci. Nema potrebe da kačim slike, jer slika ovih modela ima dovoljno na internetu, a sat k'o sat - vidi se da je nošen, staklo je blago izgrebano i ne deluje ništa posebno. Kao što rekoh, oznaka modela je 6119-8163, 21 rubin, obična petica automatik, a dobio ju je na poklon od nekog prijatelja pilota pre više godina. Pitam čisto iz radoznalosti.
^ ne bih znao da ti odgovorim na pitanje, ali ako se seca ko mu je nudio 100€, neka mi prosledi odmah neki kontakt, taman imam one dve "petice" na prodaju...! :laugh:
Stani bre u red! 'Oću i ja neku kintu :D
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Pre svega, pozdrav svim forumasima! Forum je sjajan i unapred se radujem vremenu koje cu provesti na njemu, jer ima stvarno mnogo korisnih stvari.
Da predjem na stvar, kolika moze biti vrednost i da li nesto uopste i vredi ovaj sat (sa prilozenih slika) i pod tim ne mislim samo novcano, nego pre svega na kvalitet mehanizma i samog sata. Ovo pitam jer sam imao raspravu sa jednim sajdzijom koji tvrdi da ne vredi nista, a ja sam ubedjen da sigurno nije neki znj i kineski mehanizam. U pitanju je matora Omega ali ne znam koji je tacno model...
Evo i slika:
Prilog 10324Prilog 10325Prilog 10326Prilog 10327
Pozdrav!
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Da li se moze dati procena za ovaj sat. dosta je star 7,8god mozda, URECH 25j, mehanizam mozda eta 2824(vec sam postavio pitanje u vezi mehanizma u jednoj temi ali sam malo nestpljiv:o )? ne zanima me vrednost zbog prodaje, zanima me za moju dusu :yes4:
Prilog 10328Prilog 10329
ne vidi se mehanizam okaci sliku
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: P: Stari ruki sat Slava 17 jewels
Moze li neko da mi proceni vrednost ovog sata ?
Prilog 10503Prilog 10504
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Da li mi neko moze pomoci, interesu je me koji je ovo sat? Slike su lose, unapred hvala...
Prilog 10545Prilog 10546
Pa rekao bih da malo podseća na jedan od Audemars Piguet Royal Oak modela... al recimo da bi bilo potrebno postaviti daleko kvalitetnije fotke da bi bili sigurni. :D