Pitanje koje ću postaviti malo beži od teme, ali ipak pripada ovde.
U pitanju je običan seiko petica automatik, 6119-8163. Koliko sam video, kod nas su veoma jeftini. Na svima poznatom sajtu sam našao jedan: SEIKO 5 automatic muški sat u čeliku 21 rubin - Limundo.com
Danas mi je u kući bio prijatelj koji zna da volim satove i pitao me je koliko vredi, pa sam odmah izguglao ovaj oglas i nekoliko stranih, primetivši da ni kod nas ni u inostranstvu nije skup. Međutim, rekao mi je da mu je pre oko dve godine neki tip na sajmu kolekcionara nudio 100€ za taj sat ili da izabere nekoliko sa tezge. Pre nekoliko dana mu je preprodavac sa pijace nudio sedamdeset evra, što mi je delovalo zaista čudno.
Napominjem da čovek nema nameru da prodaje sat, ne bavi se preprodajom i slično, već je samo radoznao šta zapravo nosi na ruci. Nema potrebe da kačim slike, jer slika ovih modela ima dovoljno na internetu, a sat k'o sat - vidi se da je nošen, staklo je blago izgrebano i ne deluje ništa posebno. Kao što rekoh, oznaka modela je 6119-8163, 21 rubin, obična petica automatik, a dobio ju je na poklon od nekog prijatelja pilota pre više godina. Pitam čisto iz radoznalosti.
Bookmarks sajtovi