Re: Procijena vrijednosti ROLEX DAY-DATE 19018 ?
Sima je blizu to je to. Verovatno si i u pravu i za godiste, ne vidi se bas najbolje kakvo je kuciste mozda je malko i polirano, ali mislim da korona pokazuje pravo stanje, nju pozlacenu je teze polirati ona ima sitnih ogrebotinica. Ako je staklo safirno 80,90e.
Re: Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!
Gospodo,zahvaljujem na brzini i efikasnosti :adore: i izvinjavam se što sam vas cimao,ali,eto,nikada se nisam posebno bavio Tissot-om,pa reko bolje da proverim sa još nekim.
Sat je star 15-ak godina i moj drugar ga je dobio na poklon,a on satove ne nosi.Njegova žena ga je nosila oko godinu dana i sat je u stanju vrlo blizu savršenog.Kućište i staklo su bez ogrebotine.
Ostala mi je (ne previše bitna) dilema o mehanizmu.Skloniji sam varijanti da je unutra 2824-2,ali to će se već proveriti na servisu.
Sat ,zaista,deluje veoma elegantno.S obzirom na njegov prečnik(36mm + krunica) verujem da će ga moja žena nositi mnogo više od mene (ukoliko ne rešim da ga preprodam :D,što ne znam kojiko bi bilo lepo)
Još jednom,hvala svima na pomoći.
P.S.-A,jel zna neko šta znači oznaka J190-290K koja se nalazi na poklopcu sata?
pretpostavljam da je to oznaka serije / modela, ali nisam se ni ja previse bavio tissotom, pa ne bih sa sigurnoscu znao da ti kazem.
gotovo sam siguran da je 2824-2 unutra, a oznaka je upisana ispod balansnog tocka, ne znam da li moze da se vidi kroz poklopac?
lep i dobar satic, neces pogresiti ako ga uzmes, pogotovo ako ga dobijes po prijateljskoj ceni. :)
J190-290K je oznaka kućišta. Malo sam kopao i našao sam ti ovo: bidfun-db Archive: Wrist Watches: 134: Gents Tissot PR 50 Automatic, ca 1995 n.o.s.
Tu imaš i sliku mehanizma, mada se ne vidi dobro.
Ne znam da li si mozda vezan sa taj sat ili trazis elegantan zlatni ali ova cetrina sto je upravo izasla na oglasima je rame uz rame sa tim tisotom i bolja je kupovina. cisto da kazem i da odem malo u off :huh:
Citat:
sima hrabri kaže:
pretpostavljam da je to oznaka serije / modela, ali nisam se ni ja previse bavio tissotom, pa ne bih sa sigurnoscu znao da ti kazem.
gotovo sam siguran da je 2824-2 unutra, a oznaka je upisana ispod balansnog tocka, ne znam da li moze da se vidi kroz poklopac?
lep i dobar satic, neces pogresiti ako ga uzmes, pogotovo ako ga dobijes po prijateljskoj ceni. :)
Sat je već u mom posedu po VRLO prijateljskoj ceni :D
Citat:
Neša kaže:
Nešo,hvala na linku.Ovaj nisam našao.
Dakle,izgleda da je ipak 2836-2 !?
Citat:
bezbi kaže:
Ne znam da li si mozda vezan sa taj sat ili trazis elegantan zlatni ali ova cetrina sto je upravo izasla na oglasima je rame uz rame sa tim tisotom i bolja je kupovina. cisto da kazem i da odem malo u off :huh:
Ma,nisam vezan,nisam ni tražio sat za kupovinu al,eto,nalete.Sat je kupljen.
Kad je već kupljen - čestitke, i u zdravlju da ga nosiš, a nadam se da ćeš ga poneti i na sledeće okupljanje:beer:
Na osnovu slika, izgleda da je to taj mehanizam.
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Aj' sad pomozite meni
Zdravo svima.Imam jednu Omegu koja me bas muci.Ne znam sta mi je ciniti s njom.Da li da je prodam ili ispoliram,ocistim i nosim.Inace u pitanju je Omega Geneve,mislim da je iz 70-80-ih godina proslog veka.Masina je zuta,potpisan,ne znam bas koja je,kada je casovnicar otvarao,nije mi palo na pamet da pitam.Inace,sat je poprilicno ocuvan,mislim da bi mu malo poliranje vratilo stari sjaj,ali ne znam bas da li je to isplativo s'obzirom da ne znam koliko sat zaista vredi.Zato,dobri ljudi,pomozite...:)
Prilog 12696Prilog 12697Prilog 12698Prilog 12699
Re: Procijena vrijednosti ROLEX DAY-DATE 19018 ?
Omega Geneve Automatic 166.0197 caliber 1012, 23 jewels, 28800 bph
Ovo je oznaka modela i osnovni podaci o mehanizmu pa predlažem da malo guglaš i vidiš kako se kreću cene,koje vrlo zavise od stanja sata.Imaj u vidu da su cene u inostranstvu znatno više nego kod nas.
Možde se neko od kolega javi za precizniju procenu.
Ja mogu samo da kažem da bih je sredio i nosio.