Re: Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!
Citat:
jolele kaže:
Moraćeš postaviti bolje (veće) slike.
Citat:
petar schaff kaže:
poštovani poznavaoci satova, tek juče sam otkrio ovaj forum, pročitao gotovo sve upise sa ove teme. molim vas da mi pomognete oko procene vrednosti ovog sata schaffhausen, koji je već dugo u porodici. nije nošen, dugo vremena je proveo zaboravljen u fioci. proizveden je sredinom pedesetih godina, prodat sredinom šezdesetih.
od časovničara sam dobio serijske brojeve mehanizma i poklopca kućišta, podatak da je 18. karatno zlato, kalibar 89, ima tzv. "žablje krake". prečnik je 36 mm, koliko se sećam podatka koji sam čuo.
sudeci po fotografijama, sat je u odlicnom stanju.
iako je vrlo nezahvalno i neozbiljno davati procene na ovaj nacin, recimo da kada bi hteo da ga prodas u "nasim krajevima", ne bi dobio vise od 500-600 eur, dok bi "preko" mogao da trazis izmedju $1.500 i $3.000.
Koliko bi kod nas moglo da se dobije za zlatnu Omegu De ville sa kvarcnim mehanizmom u mint ili odlicno ocuvanom stanju. Kupljena 90-e za oko 5000dem. Ima koznu narukvicu, 36mm?
Citat:
Milanche78 kaže:
Koliko bi kod nas moglo da se dobije za zlatnu Omegu De ville sa kvarcnim mehanizmom u mint ili odlicno ocuvanom stanju. Kupljena 90-e za oko 5000dem. Ima koznu narukvicu, 36mm?
postavi prvo slike jer ja sam u filadelfiji 1986 uzeo omegu deville kvarcni mehanizam izuzetno tanak sat sa koznom narukvicom od krokodilske koze za 1850$ posle 3-4 godine prodao sam je jedva za 1000 dem
Dragon sa duznim postovanjem opcija sa Ebay-om je samo neka vrednost sata a i to je relativno a vrednost i konkretna moguca cena (dobivena za sat)je nesto drugo,i mi zivimo u Srbiji i konkretno za ovakve transakcije oko satova namecu, se trzisne vrednosti shodne uslovima i okruzenju u Srbiji,Jedno je kada sat prodaje ili kupuje sto bih ja rekao obican "' (smrtnik)'' a drugo ljudi koji se bave kolekcionarstvom citav svoj vek za ove druge nije vazno gde su na planeti i samou tom slucaju bi OKVIRNO mogao da posluzi Ebay ali nikako eksplicitno Prijatan pozdrav iz Kikinde
@reggacci - nisi naveo citat - na koju tacno poruku mislis. Naravno - uobicajeno je da se eBay, Chrono24, Berza polovnih satova portala "Svet satova" (;)) koriste samo kao reference. Cene dodatno, a to se i dragon i ostale kolege uvek ograde, zavise od stanja sata, potraznje za istim itd.
Pozdrav,
Vlada
Re: Raymond Weil tango Automatic