Neša kaže:
Evo kako izgleda razgovor sa preprodavcem:
a) kada želite da prodate svoj sat
- Dobar dan, imam da ponudim omegu geneve...
- Auuuuuuuuu [zavija k'o gladni vuk ispred pečenjare], to ti ništa ne valja, servis će me koštati bar 100€, vid' serijski broj je nejasan, [otvara kućište perorezom kojim je upravo sekao parizer], auuuuuuu [opet k'o vuk ispred pečenjare], ovde mu fali đunta sa sitnim nutom, a cincilator mora da se šteluje na fufcanglama i frcfonglama, fale ti štange-bange na drndilatoru... Evo ti 200 dinara.
- Ali, taj sat vredi mnogo više!
- Eeeeeeeee, kriza u'vatila, ja to ne mogu da prodam ni za deset evra, a imam ženu i desetoro sitne dece, prodaću ga za tri meseca, možda i kasnije, nemam od čega da živim, nema narod para da plati... 'Ajde za 300 dinara!
b) kada želite da kupite sat
- Dobar dan, koliko košta ovaj sat?
- Trista evra.
- Kako trista, pa zar to nije malo mnogo?
- Auuuuuuuu [još jedno zavijanje], pa ti ništa ne znaš, taj sat je nosio lično Šon Konjeri kada je dolazio ovde da glumi Terminatora, sat je nosio samo dva dana u toku snimanja filma, i to na svečanoj večeri i prijemu, a u pitanju je ograničena serija od samo 100.000 komada, pogledaj kaiš, pravljen je od kože sa testisa najvećeg nilskog krokodila specijalno ulovljenog za tu priliku, sat je čišćen kod Hansa fon Fafenfufenhofena, najvećeg švajcarskog časovničara koji mu je ručno i napravio mehanizam, a inače nikad nije ni otvaran, ja sam ga platio duplo više, ali sam sad u finansijskim problemima pa ti ga dajem po minimalnoj ceni, inače bi te koštao bar 5.000€, vid'o moj sestrić tu cenu na onom i-bau-bau, a kum je našao isti takav u Nemačkoj za 10.000€ u Vukojebenbrikenu... Ja ti ovo dajem sa velikim popustom jer si mi k'o najbolji prijatelj i brat.
Bookmarks sajtovi