Re: Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!
Lepo je sto si uvidjajan i to je ok.
Dzepni satovi su malo specificniji jer su dost astari i delova je za njih sve manje i manje.
Moj savet je ako vec zelis da ga prodas prodaj ga i za manje od 200e Opravka istog i zamena stakla ako ga uopste neko nadje nece stajati manje od 40-50e...
znaci taj od 170e sto je nudio je i ozbiljan kupac.
Citat:
laneni kaže:
Lepo je sto si uvidjajan i to je ok.
Opravka istog i zamena stakla ako ga uopste neko nadje nece stajati manje od 40-50e...
E vidis i to me interesuje,da li stvarno moze da se skroz popravi za kao sto ti rece 40,50 evra? Po meni je to povoljno i u tom slucaju bi ga mozda i zadrzao.
To ce najbolje majstor da ti kaze.
Ja ne znam da li u Indjiji to mozes da resis.
Pricam za provinciju i mala mesta, mozda ce u Novom Sadu ili Beogradu dati malo vecu cenu za popravku.
Vidi raspitaj se na vise mest ai u vise casovnicarskih radnji.
Moguce da je stradala centralna osovina(koja najcesce i strada) moguce da se samo anker izvukao prilikom nekog jaceg potreca ili je mozda stradala spirala...
Sto se stakla tice, treba pogledati da li postoji prsten koji drzi staklo(plexi) ako taj prsten nedostaje e tu je muka najveca jer se tesko nazazi.
Sajdjija ce ti takodje preporuciti ciscenje istog sata.
Budi obazriv da ti neko n eposkida neke originaln edelove i ubaci neke neadekvatne...
Re: Procena vrednosti omega sata
Ne znam da li može da se popravi za te pare, konsultuj se sa par časovničara, ali ako ti novac nije neophodan, sredi ga, zadrži i uđi u svet mehaničkih satova ni manje ni više nego sa jednim Schaffhausen-om. Dobro došao, nadam se da ćeš se zadržati. Pozdrav
Ok,oko cene mi je skoro sve jasno,za popravku cu se bas raspitati ovih dana. Jos me samo interesuje koliko je ovaj sat odprilike star,i koja mu je zvanicna oznaka?
Eto sve smo se lepo razumeli,uprkos pocetnom nesporazumu...:)
Citat:
skydrummer kaže:
ali ako ti novac nije neophodan, sredi ga, zadrži i uđi u svet mehaničkih satova ni manje ni više nego sa jednim Schaffhausen-om. Dobro došao, nadam se da ćeš se zadržati. Pozdrav
Ma novac je potpuno nebitan,vec godinama ga gledam kako stoji u takvom stanju. A nisam se iskreno nikad ni zainteresovao za njega,nit sam pokusavao da ga popravim,niti sam kontao sta znaci Schaffhausen medju satovima...
Hvala na dobrodoslici,pozdrav i tebi,a svim drugim forumasima!
Citat:
Roske kaže:
Pozdrav ljudi,nov sam na forumu.
Imam jedno pitanje za Vas.
Dobio sam 2 sata od jedne zene i sad me zanima koliko oni vrede.Jedan je ceo srebrni, a drugi pozlacen,i jedan i drugi imaju zig.
Ovaj pozlacen je marke
Bifora i ispod tog pise
17 Rubis , a drugi srebrni je
Gevea 17 Rubis Incabloc.
Evo i slike jednog i drugog :
Ovo je srebrni
Gevea 17 Rubis Incabloc.
Prilog 18325
A ovo pozlaceni
Bifora 17 Rubis
Prilog 18326
Moze jos neko da mi kaze misljenje o ovome?
@laneni ok hvala
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Prilog 18563
|
|
|
karekterestike:
Band material: |
Leather |
Case material: |
Stainless Steel |
Case diameter: |
42 millimetres |
Dial Color: |
Brown |
Crystal material: |
Sapphire |
Movement: |
Quartz |
Water resistant depth: |
100 Meters |
|
Koliko vredi ovaj sat, tj. koliko bih mogao da ga prodam i kome??
Sad zasad imam samo ovu sliku , postavicu sutra jos koji komad.
:)
Jel moze neko da mi kaze vise informacija u vezi ovog sata.:D
http://s13.postimage.org/g6l7cp9eb/DSCN5102.jpg
na poklopcu ne pise nista posebno: stainless steel,16691643.
Iz koje godine je,koja mu je fabricka oznaka,koja mu je vrednost...:D
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Moze li neko da mi kaze kolika je okvirna vrednost ovo sata? Prijatelj ima, ali ga skoro uopste ne nosi, kaze ne voli satove :)
Zanima ga koja je vrednost, ako bi se odlucio da ga proda.
Prilog 18726Prilog 18727
U pitanju je Omega Speedmaster Michael Schumacher Limited Edition 5555, na njoj jos ima oznaka World Champion 2002 i potpis Sumahera. Sat je u izuzetnom stanju, moglo bi se reci bez tragova nosenja. I koliko se od prilike krece novi cifer, npr. da se zameni i stavi neki crni?
Rekao bih da je ova Omega falš. Možda grešim, ali cifer mi deluje jeftino, font brojeva kao sa kineskog budilnika, datum očajno, a i nisam video nigde na internetu Omege iz Schumacher edicije koje ovako izgledaju.