Re: Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!
Pozdrav Jugoslave!
Doista lijep i iznošen sat!To ti je primjerak željezničarskog sata koje je kraljevina SHS naručivala za potrebe željeznice.Isto kućište i gravuru imali su i Omega i Zenith,kakve već možeš primjetit na forumu.Doista ne nesreća što sat ima oštećenja na ciferu to mu jako umanjuje vrijednost al neku početnu vrijednost za prodaju slobodno stavi 150 € i polako snizuj ako ne bude zainteresiranih.Još jedna preporuka je da sat odneseš nekom časovničaru koji bude imao kazaljki za njega tako da sat bude cijeli lakše ćeš postić neku cijenu za njega.Fasciniraju me ti rani željezničarski satovi s našeg područja.Malo ih je u mint stanju i to im samo podiže vrijednost.
Inače ti prvi satovi željezničarski bili su izvana i ciferom svi isti samo su razni proizvođači (što je značilo i razne cijene jer Zenith je uvijek bio skuplji od ostalih,zatim ide Omega pa ostali proizvođači) koji su na cifer stavljali svoje ime i svoj mehanizam u kućište sata.Svi su oni bili veoma dobri jer služili su istoj svrsi a to je što bolja točnost.Samo je razlika bila u cijenama satova jer oduvijek je razlika u proizvođačima ali koliko mi priznali il ne i u točnosti i izdržljivosti pojedinih proizvođača.
Nadam se da sam bio od pomoći.
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Zamolio bih vas za okvirnu procenu sata Longines Conquest cal.L847.3
Stanje kao na slikama. Hvala!
Prilog 22972Prilog 22973
8 Priloženi(h) fajl(ova)
Ovo su satovi Grofa Corteberta, on ih je pre neki dan dobio, ali posto ima problema sa postavljanjem slika postavicu ih ja. Ima par modela i nas dvojica veze nemamo koji su to tacno modeli satova i da li imaju neku vrednost, pa ako mozete da nam pomognete bili bi vam zahvalni, pre svega Grof:)
Prilog 23208casio kvarc
Prilog 23209seiko zanimljivo da ima i bateriju i meni se cini i mehaniku
Prilog 23210emerson
Prilog 23211candino kvarc
Prilog 23212 Giroxa
Prilog 23214 Continental
Prilog 23215 Quasar
Ako nesto znate kog su perioda da li imaju neku trzisnu vrednost i slicno...Hvala i u moje ime , a dodatna pitanja ce verovatno Grof postavljati:)