Pozdrav Jugoslave!
Doista lijep i iznošen sat!To ti je primjerak željezničarskog sata koje je kraljevina SHS naručivala za potrebe željeznice.Isto kućište i gravuru imali su i Omega i Zenith,kakve već možeš primjetit na forumu.Doista ne nesreća što sat ima oštećenja na ciferu to mu jako umanjuje vrijednost al neku početnu vrijednost za prodaju slobodno stavi 150 € i polako snizuj ako ne bude zainteresiranih.Još jedna preporuka je da sat odneseš nekom časovničaru koji bude imao kazaljki za njega tako da sat bude cijeli lakše ćeš postić neku cijenu za njega.Fasciniraju me ti rani željezničarski satovi s našeg područja.Malo ih je u mint stanju i to im samo podiže vrijednost.
Inače ti prvi satovi željezničarski bili su izvana i ciferom svi isti samo su razni proizvođači (što je značilo i razne cijene jer Zenith je uvijek bio skuplji od ostalih,zatim ide Omega pa ostali proizvođači) koji su na cifer stavljali svoje ime i svoj mehanizam u kućište sata.Svi su oni bili veoma dobri jer služili su istoj svrsi a to je što bolja točnost.Samo je razlika bila u cijenama satova jer oduvijek je razlika u proizvođačima ali koliko mi priznali il ne i u točnosti i izdržljivosti pojedinih proizvođača.
Nadam se da sam bio od pomoći.
Bookmarks sajtovi