Postovani, moj prvi post i naravno pitnanje procjene vrijednosti satova
naime vlasnik sam 2 sata, Omega Constellation, zlatna, ne pozlata mislim da je proizvodnja 1970-72. godine i Zenith, ne znam tacan model, kontaktirao sam fabriku i receno je da je iz 1957. godine.
Samo da napomenem da na Zenith-u nije original narukvica
ImageShack - Online Photo and Video Hosting
Veljo,predlažem da satove slikaš po dnevnom svetlu bez blica.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Cao drugario, imam trenutno u posedu dva dzepna sata brevet i omegu.Zanima me:
1. Da mi kazete nesto vise o njima period, mehanizam koji ima .... i sve sto znate
2.Trzisnu vrednost satova....
Brevet sat nemam predstavu iz kojeg je doba, evo slika:
Omega je iz dvadesetih ili tridesetih godina, evo slika:
Ako ima neko neke linkove o ovim satovima, rad sam da napisem i neki tekstHvala unapred, fotopetre siguran sam da ce ti se ovi satovi svideti
Pozdrav
Veliki pozdrav!
sve što mogu reći je da je Brevet sat s alarmom,imam sličan,mehanizam nije prekompliciran i nije previše vrijedan dao bih mu okvirnu cijenu od 100-200€.dok Omega može da bude svašta.Prvo da li na zadnjem poklopcu ima kakva gravura,sat sliči željezničarskom,te slikaj obavezno mehanizam on će reći točnije starost Omege za koju na žalost moram reći da ne vrijedi previše radi oštećenja cifera,okvirno oko 100€(znači i više i manje)
Eto nadam se da sam bio od pomoći.
Inače sat s alarmom navija se normalno i ispod poklopca je alkica kojom se namješta da li da alarm radi il ne.A vrijeme alarma se namješta tako da se staklo vrti,kako on ide uz njega se vrti unutarnji dio koji pomjera kazaljku na vrijeme kad želimo da alarm bude aktivan.
Lp!
Hvala fotopetre, cifer je dobar na omegi mozda par manjih ostecenja, nego kad sam slikao nisam prljavstinu skinuo, inace oba sate rade savrseno, iskreno iznenadjen sam da sat iz 30 godina proslog veka koji radi i to omega vredi tako malo
Hvala puno na odgovoru
P.S Ne mogu da se usudim da otvorim mehanizam
Pozdrav!Nemoj se bojat otvorit Omegu jer slike mehanizma puno će tog reći!Ujedno takva Omega vrijedi dosta samo što tvoja kod broja VIII ima oštećen cifer i sat doista onda previše gubi na vrijednosti.Mene kao kolekcionara takvi satovi ne zanimaju ni kao dar,oni su vrijedni onima koji su sentimentalno vezani uz njih i njih takve je šteta prodavat,jer malu cijenu mogu postić a u principu dosta vrijede.
Lp!
Kapiram fotopetre, ali me jako neprijatno iznenadilo, da omega koja radi iz tog perioda ,tako malo vredi, ali sta je tu je..... Satovi nisu na prodaju, nego me ovako zanimalo Hvala jos jednom
Bookmarks sajtovi