5 Priloženi(h) fajl(ova)
ancre 14k 15rubies Russian Royal pocket watch
Poštovani...
Interesuje me ako je neku u mogucnost da mi da procenu za sata.Spored mojih informacija sat je proizveden 1830-1850 od Henriju Moseru "Qualite Monard" za vreme dok je radio u Rusiju,znam da mehanizam sata nije nista poseban za tog periodu,kučište je od zlata i sprema neki eksperti se radi o sat koji je proziveden za nekog iz ruskog kraljevskog familiju u tog periodu i da tu lezi vrednost sata,to su zaklucili od krunu i inicijalima koji se nalaze na prednoj strani sata.Molim za neku dodatnu informaciju ili ako ste u mogucnost neku procenu.
Podatke koje možete pronaći na stražnjoj strani sata:
A N C R E
15
rubis
q.monard
N'197
REMONTOIR
Na prednjoj strani ima krunu i inicijale: K ili R; i A;
Hvala unapred
Prilog 24760Prilog 24761Prilog 24762Prilog 24763Prilog 24764
Re: ancre 14k 15rubies Russian Royal pocket watch
Pozdrav :)
Tema za procenu satova je ovde Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!
Siguran sam da ce se neko od upucenijih javiti i dati svoju procenu...
Sat je jako lep, pogotovo mehanizam...
Pozdrav
Re: Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!
Hmmm...situacija je specificna. Mislim da nema mnogo primeraka u nenosenom stanju I koji,pritom, nose pecat znacajne istorijske licnosti. Mozda treba postaviti oglas bez cene, dobro opisati I slikati sat, I cekati ponude kolekcionara. Tako mozete utvrditi kolika je potraznja I koliko je trziste spremno da plati. Kada je nesto retko, problem je ovako reci cenu jer nije moguce poredjenje sa slicnim primercima. Mozda neko iskusniji ima neko drugacije misljenje, pa sacekajte da se neko od njih javi.