zanima me zasto policija ili vec institucije ne zabrane prodaju replike satove raznih marki .
zanima me zasto policija ili vec institucije ne zabrane prodaju replike satove raznih marki .
Zato što ne moraju.
Kad ih nateraju-zabraniće.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
U ovoj drzavi ima previse "trulih" stvari koje treba ispraviti/popraviti, i ovo ce jednog dana doci na red, samo je pitanje kada...
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Ma hoce, to rade vec u Hrvatskoj a radice i kod nas za koju godinu, videces...
Mislim da zmam u čemu je caka, s tim da Vladanov odgovor već opisuje deo problema. Kao i kada je u pitanju običan šverc i sitan lopovluk, država namerno žmuri na jedno oko da bi održavala i socijalni mir. Ako se sećate, pre nekoliko godina je objavljen rat pirateriji, ali od toga se nije mnogo odmaklo. Jedina promena je u tome što npr. piratske filmove nećete naći u radnjama, već kod uličnih preprodavaca ili na oglasima. Policija čak i ne juri ulične preprodavce, koji očito imaju piratske filmove, već nezainteresovano prolazi pored njih ili kao reket uzme nekoliko filmova za sebe.
Isto tako je i sa satovima. Replike nećete naći u radnji u centru grada, ali ih možete kupiti na kilo na gotovo svakoj pijaci. Možda bi prvi korak bio kontaktiranje uvoznika ili proizvođača, pa će se naći neki „opasan čika" u belom svetu koji bi mogao malo da zavrne ruku onima na vlasti.
Kladim se u onaj armonikaški ruski sat što nosi mali zmaj da neće biti značajnog pomaka po tom pitanju u narednim godinama, ma decenijama.
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
i ja se bojim da se nista nece promeniti - u koji god segment drustva da dirnete, u koju god bransu, na bilo kom nivou, sve je do temelja toliko trulo, da ce biti potrebna stoleca, ili, verovatnije, milenijumi, da ovde nesto krene nabolje...
jole777 kaže:
na njuškalu.hr ima more replika po skupim cijenama eto prilike za policiju da se uhvati posla i istrijebi replike iz nasih zivota.
ma mi zivimo na replikama...sta nosis...kao kina pravi za nike...ai aj probaj nike iz kine u americi koiko su dobre i nase.
ajde vidi za odevne stvari made in china.....
ajde vidi za Seiko koji se pravi u Kini a kao ide na proveru u Japan da ide bas ide...sve kinesko....
slazem se ima jedan nas sajt gde mi normalni ne mozemo od nenorm....ij da dodjemo na red....te rolex,te omega...te tag...teeek seiko e to je najgrdje
plavi debeli zmaju ostavi se ti rusa)))))))))))))
next year at this time I'll be a millionaire
Bookmarks sajtovi