ljudi dali je to moguce da su toliko kinezi isli da proizvode satove omege ? jedan urar u splitu mi je rekao da se vecina djelova i kućista proizvode u kini a u svicarskoj spajaju i da taj sat kosta jeftinije .
ljudi dali je to moguce da su toliko kinezi isli da proizvode satove omege ? jedan urar u splitu mi je rekao da se vecina djelova i kućista proizvode u kini a u svicarskoj spajaju i da taj sat kosta jeftinije .
Zasto ne bi bilo istina?
Danas se skoro sve radi u Kini. A satovi su sve skuplji i skuplji i cijene vise nemaju veze sa pameti.
To je "javna tajna" i nije slucaj samo sa Omegom nego sa dosta svicaraca. Obicno se radi o kucistima i narukvicama, a ne o mehanizmima.
Mehanizme narucuju samo jeftini proizvodjaci.
on kaze da bi osta iznenadjen da se i djelovi mehanizma tamo rade vise mi nista nije jasno izrada jeftina sat bezobrazno skup
Ako to moze i dokazati (a da se radi o Omegi ili nekom normalnom Svicarcu) ja placam pice covjeku jer je to rekao naglas i podupro dokazima. Do sada je bila praksa da se mehanika ne radi u Kini (njima cim nesto das u ruke, osobito strojeve i tehnologiju, gotovo je - imat ces kopiju vec sutra).
Mozda se cak i rade rotori, ili mostovi ili nesto ovako jednostavnije, ali sumnjam.
mogu oni sve ali je to sve skupa ajme jadan ti je taj sat sta ga oni skrpe radi dog ka kupis i par dana posli a onda ga ne moze popravit niko ni oni sami
Vec duze vremena se prica o tome, ali niko da ponudi neki dokaz, mada je sve moguce. Iako to ne mora da znaci automatski pad kvaliteta.
ljudi moji kinezi su sve uzeli u svoje ruke na zalost sa time se moramo pomiriti zato ja
uvek kupujem vintage satove bar sam u njih 100% siguran
na bulovi baterijskoj nadjeno je na poklopcu saunutarnje strane china sainlees steel i masina myota sad odakle je taj sat..
ta ista mašina nalazi se u festini koja kosta 800 kn a doticna bulova placena 3000 kuna
Poslednja ispravka: vladas (26.11.2011. u 22:52) Razlog: Uzastopne poruke
druze moj ti si platio ime firme,a dobio istu masinu.
E sad - poslednje poredjenje ti nije bas na mestu ... Festina (Spanac) vs. Bulova (ex. Amerikanac, danas Japanac) - nigde Svajcarca ...
Stoji da se mnogo kucista, cesto narukvice a ponekad i ciferi i kazaljke rade u Kini. S druge strane, iz par pouzdanih izvora sam cuo da se mehanizmi ne rade u Kini, za sve poznatije firme. Naprosto - da bi kvalitet bio zaista na visokom nivou - cena proizvodnje se, cak i u Kini, priblizava ceni u Svajcarskoj. Takodje mislim da postoji i prikriveni razlog - kradja ideja i izvedbi alata/masina, sto svajcarska industrija nastoji da sacuva od kineske.
No time to lose
Bookmarks sajtovi