Haha, ne kolega....nemoj ni leci! Cekaj 2 sata k'o zapeta puska.....
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Mario nemoj zebavati čoveka, kao što si mu već reko može pokrenuti sinhronizaciju u bilo koje vreme kad to poželi.
Postavi ga na ravnoj površini, okrene sat tako da šestica bude postavljena u pravcu predajnika, naravno pomeri ga od računara, TV-a, mobilnog... i pokrene sinhronizaciju. Sve zavisi i od toga gde čovek stanuje.
Predajnik radi bez prestanka, 24 h dnevno a sat sam pokreće sinhronizaciju svake večeri u 02, pa ako je ne uradi u 03,i 04h.
Evo na ovom linku informacije o predajniku.
DCF77 - PTB.de
Mišić M.
Sinhro se automatski po noci radi jer u ta doba ima najmanje zagadjenja u eteru.
Meni se u zg RC satovi automatski sinhroniziraju svake noci. Puno ovisi geopolozaj, a to sa sesticom, ne znam jel neka zaebanicija....
Poslednja ispravka: jedan (21.8.2015. u 15:58)
Nije.
Kod Citizena je prijemnik ugrađen na tom mestu-kod šestice.
Kod Casia je obično na poziciji 12.
Okretanje sata u taj položaj je bitno ako si na mestu gde je signal jako slab.
Dukin
Mada su kolege bile jasne ipak dodatni savet-Ako probaš da ''ručno'' hvataš signal radi to nakon (recimo) 20h (iz razloga koje je kolega jedan već objasnio)Ako ne ide probaj sa prozora ili terase.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Kako bre okretanje sata ka radio talasima? Jel ovo Monti Pajton
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Men to zvuči slično kao i vama ali činjenica je da proizvođači to navode u uputstvu.
Za Casio sam ja čitao a vidim da kolege to tvrde i za Citizen.
Ako je čovek na mestu gde je jek signal sinhronizacija će se izvršiti i ako je sat na ruci a čovek u pokretu.
Ako si na rubnom području signala-svaka sitnica može da pomogne.
Meni, recimo, u prizemnom delu kuće sinhronizaciju radi samo ako je sat na gornjoj površini prozora.
Ako ga spustim na štok ili ga povučem pola metra ka sobi-ništa od posla
Na spratu kuće je situacija znatno drugačija.
Poslednja ispravka: VLADAN P (21.8.2015. u 17:18)
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Misic M.....Mario nemoj zebavati čoveka, kao što si mu već reko može pokrenuti sinhronizaciju u bilo koje vreme kad to poželi.
bez muke nema nauke......ma zamisli koliko ce kolegi biti drago kada se sam sat ustela a on to docekao budan....
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Dukin ovde imaš detaljan opis kako se traži signal.
E da, dok si gore poštuj znakove:
Ako ništa od navedenog ne pomogne onda je pomoć prijatelja dobro došla:
Bookmarks sajtovi