Hvala vam na odgovorima i na trudu. Poslao sam (opet) mail servisu pre sat vremena. Maločas su me zvali iz prodavnice da mi kažu da će sat biti početkom nedelje u prodavnici i da će me još jednom zvati da mi kažu tačan dan. To su uradili nakon što sam spomenuo inspekciju. Izgleda kod nas ne može drugačije. Ono čega se ja bojim je da će mi opet dostaviti neispravan sat kao i prošli put. Evo šta se dogodilo: Kazaljka koja pokazuje minute je imala prazan hod, tj. dok sat radi, prilikom okretanja celog sata ili laganog pomeranja vidi se da kazaljka minuta malo sklizne nazad kao da je ispala iz ležišta. Ne znam da li me razumete. To je vrlo mali pomeraj, ali smeta. Platio sam nov i ispravan proizvod i takav i hoću. Problem je nastao kada sam trebao da objasnim ljubaznim prodavačicama u servisu, jer one ne vide kvar. Zaista se teško vidi, ali postoji. No, sat je kupljen 22. novembra, znači da je 22. maja 6 meseci od kupovine sata. Evo sad baš prelistavam Zakon o zaštiti kupaca.
13. Prigovor (reklamacija)
Član 34.
Potrošač ima pravo prigovora na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu,
za koje se ne izdaje garantni list, zbog nedostataka koji su nastali u roku od šest
meseci od dana kupovine, odnosno izvršene usluge.
Uz prigovor iz stava 1. ovog člana podnosi se račun o kupljenom
proizvodu, odnosno izvršenoj usluzi.
Prigovor se podnosi u prodajnom objektu u kome je proizvod kupljen,
odnosno usluga izvršena, a uz saglasnost potrošača i na drugom mestu koje je za to
određeno, licu ovlašćenom za prijem prigovora koje mora biti prisutno na tom mestu
tokom radnog vremena.
- 10 -
Ovlašćeno lice odlučuje o prigovoru istog dana kada je prigovor
podnet, a najkasnije u roku od osam dana od dana podnošenja prigovora.
Prodavac, odnosno davalac usluge je dužan da svojim aktom bliže
utvrdi način i uslove rešavanja prigovora.
Koliko sam razumeo ovo se odnosi samo na proizvode za koje se ne izdaje račun?
Bookmarks sajtovi