Ovo je greška moderatora
Ovo je greška moderatora
Poslednja ispravka: VLADAN P (6.1.2013. u 20:34)
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Kada biste posmatrali sat kao investiciju, nesto sto ce posle xx godina najbolje da sacuva svoju vrednost, koji biste sat uzeli?
Evo da ja pocnem, moj izbor bi bio Rolex Daytona Paul Newman, ostao je pozeljan i toliko godina nakon pojavljivanja, a i cena je dosta jaka, mozda cak i visa nego kad je bio nov.
Na moju zalost ja i gledam da prilagodim sat koji mi se svidja kao i neku investiciju za ne daj Boze..
A slazem se da ova Daytona jeste prvo prelep sat a da ne govorim o njegovoj vrednosti....
next year at this time I'll be a millionaire
Definitvno jedna od najboljih investicija ,kad je sat upitanju , je rolex Ja za sad satove ne posmatram kao investiciju , ali mozda bi treba I moj izbor bi bila Dajtona
Malo je satova koji mogu da se smatraju dobrom investicijom. Realno ima mnogo boljih investicija, ali posto mi ljubitelji satova moramo i sebi nekada da nadjemo opravdanje onda nam je mnogo lakse da kazemo da su satovi dobra investicija. U vecini slucajeva to nije bas tako.
Miki koliko mi se cini,lakse je prodati jedan dobar sat kada su ti za to potrebne hitno pare nego automobil. ))
A na zalost ovde je da spojis lepo i korisno
Bolest
Pa da, ali ni auto nije dobra investicija, auto je cist trosak. U tom smislu su satovi daleko bolja investicija, ali su i mnogo losija investicija nego bilo koja vrsta nekretnine. A da ne govorim o nekoj vrsti investicija u umetnicka dela..
ps Mada mi i satove svrstavamo u umetnicka dela
Tu bi trebalo uracunati i inflaciju: ako je neko kupio sat za 5000 $ pre 30 godina i recimo da ga proda za istu cifru danas deluje kao da je na nuli ali zapravo je oko u 2500 $ minusu (cini mi se da je dolar izgubio oko 50% vrednosti od 1983. do danas).
Kad je kupljen u to vreme o kojem pricas sigurno je dobio vrednost ili zbog mehanizma koji je tad koriscen ili samog brenda.
Voleo bi da znam kolika je bila cena ove Daytone u to vreme tj kada je izasla...
sigurno nije bila kao sadasnja cena ovog....oko 65000 dolara
Ne mogu ni ja da nadjem, koliko je kostala dajtona kad je izasla, ali skoro sam siguran da je dobila na vrednosti, i pored inflacije i svega.
Vidim da im se cene sad krecu od 50.000-100.000$.
Bookmarks sajtovi