evo jednog interesantnog sata , skinuo sam ga sa aukcije
evo jednog interesantnog sata , skinuo sam ga sa aukcije
kad god vidis sat ti pozeli zelju
Hehe, ovaj Radio Active je super, možemo ga preporučiti zaposlenima u Vinči
Pozdrav,
V.S.
evo jos jednog neobicnog
kad god vidis sat ti pozeli zelju
I jedno genijalno delo Ulysse Nardina:
http://www.watchtime.com/2009/06/uly...ch-meets-mech/
Zanimljiv je ovaj sat na drugoj slici, ja sam prvo pomislio da je u pitanju plafonjera!
Al ovaj na trećoj komotno može i u temi najružniji satovi!
Pozdrav
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Imao sam isto misljenje za treci sat, al' sto ga vise gledam, sve lakse mogu da ga zamislim na zidu u mom stanu
Bas mi se svidja sat na prvoj slici koju je eee postavio...
Bas je super...
Pozz!
Kisses!
Aktiviramo ponovo ovu staru temu. Ona mi je pala na pamet listajuci jedan zanimljiv časopis.
Radi se o savetima kako napraviti unikatni sat od starih novina. Kako na kreativan način utrošiti svoje vreme i kako reciklirati papir.
Evo foto prikaza i postupaka izrade
Potreban materijal za izradu:
- Oko 24 stranice starih časopisa, ili reklamnog materijala, u boji. Bitno je da sve stranice budu iste veličine.
- Hemijska ili obična olovka, za namotavanje novina
- Makaze
- Samolepljiva traka, najbolje nevidljiva
- Dugačka igla, najbolje za šivenje
- Jači konac
- Dva providna cd-a, ona koja štite diskove za rezanje kada se kupuju u kutijama.
- Krug napravljen od debljeg kartona, sa rupom u sredini
- Mehanizam za sat, na baterije, sa drškama
Postupak izrade:
1. Da biste napravili sat, prvo morate da napravite 24 tube od papirnih stranica. Počnite tako što ćete iskoristiti olovku da oko nje navijete stranice.
2. Zalepite obe strane tube nevidljivom samolepljivom trakom
3. Preklopiti, otprilike, jednu trećinu tube prema drugom kraju, kao što je na slici prikazano. Trebaju vam 24 ovakve tube.
4. Uzmite dugačku, poveću iglu za šivenje, (igla za predivo bi bila najbolja) i uvucite deblji konac. Provucite iglu kroz kraj presavijene tube. Boja konca je nevažna, on se neće videti.
5. Još jednom provucite iglu kroz prvu tubu, da biste stvorili čvor koji će sprečiti spadanje konca. Nemojte previše zatezati! Sledeži korak je ušivanje dodatnih 23 tuba na vaš sat.
6. Uzmite jedan od vaših providnih cd-ova i prislonite sredinu sa rupom na rupu koja se formirala u centru papirne zvezde koju ste napravili. Ovo će biti pozadinski deo sata, tako da pažljivo odaberite stranu koju želite da stoji natrag.
7. Namontirajte mehanizma za sat na rupe papirne zvezde i plastičnog cd-a.
8. Okrenite sat i postavite drugi proziran cd iznad rupe sa druge strane.
9. Stavite probušeni kartonski krug na proziran cd. Možda se pitate čemu tačno ovaj karton služi, ali je on tu da drži zajedno sve ostale delove i omogućava da kazaljke budu prikačene na ostatak satnog mehanizma. Takođe, rupa na plastičnom cd-u mora da bude dovoljno velika da drži sve delove čvrsto skupa.
10. Sve čvrsto zavrnite i skoro ste gotovi!
11. Dodajte kazaljke!
Izvor
Bookmarks sajtovi