Pozdrav svima.
Sta vi mislite da li je istina da Svajcarci proizvode najkvalitetnije satove?
Pozdrav svima.
Sta vi mislite da li je istina da Svajcarci proizvode najkvalitetnije satove?
Stvar ne moze da se generalizuje.
Mnogo puta smo raspravljali na tu temu, i to sto je neki sat Svajcarski samo po sebi ne znaci nista.
Mogu da se posmatraju iskljucivo pojedinacni modeli.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
To mi je isto kao mantra da nemci prave najbolje automobile.
Švajcarci jesu najpoznatiji u ovoj industriji ali šta je najkvalitetnije,to je vrlo relativno.
Svaki sat i mehanizam je nastao iz kompromisa. U nečemu je određeni model najbolji ali u nekoj drugoj osobini sigurno ima bolji od njega.
Ma, sto lepo ne kazete coveku...
Japanci su najbolji!
jole777 kaže:
Pa realno ako ti se neki sat svidja dovoljno da bi zeleo da ti krasi ruku i pokazuje vreme kupi ga, e sada dali taj sat vredi tolko para kolko ces dati za njega to je nesto drugo. Ima marki koje su poznate cenjene i skupe ali ne i nuzno lepe, ali izbor je tvoj a pazi svak ice ti pokazati tacno vreme
Tu ti je dilema jednostavna, da li bi pre kupio Mercedes, BMW, Audi ili Toyotu, Subaru itd., tako ti je i kod satova.Sima će da me zamrzi, a da se nismo ni upoznali.
Dal su najkvalitetniji ne znam al sam primetio sledece: Svajcarci imajuextra dizajn satova i mehanizme, japanci isto imaju extra mehanizme ali dizajn im je malo slabija strana a i marketing (pa zato svajcarci deluju zvucnije, upecatljivije, bolje, prestiznije), ali zato imaju mnoogo povoljnije cene, ne preteruju ko svajcarci, tako da moj glas ide japancima !
Ziveo Seiko
Da, moze se gledati kao sto je zare rekao, ali je propustio dve činjenice. Prva, da je toyota najprodavaniji auto na svetu...što, jelte, nešto više govori od prosečne srpske pristrasnosti nemcima, a druga činjenica je da subaru automobile "bije glas" da se ne kvare...što opet nešto govori
E sad, ko bi šta kupio...lični je izbor
Bookmarks sajtovi