umbra
ako smo kod inicijalnog predloga - dosta se slazem sa anbeastom. Nemoj PVD a onda to menja boje u ciferu, cirilica, .... ako moze ta promena pa da virimo u detalje.
umbra
ako smo kod inicijalnog predloga - dosta se slazem sa anbeastom. Nemoj PVD a onda to menja boje u ciferu, cirilica, .... ako moze ta promena pa da virimo u detalje.
Mnogo zanimljiva ideja/e,moram da je pohvalim
Za prvi sat trenutno nemam bas neku inspiraciju..
Sto se tice drugog koristio bi cirilicu(to mi je pod obavezno),naziv mislim da bi najjednostavnije i najbolje resenje bilo srpski sat. Kazaljke crvene jer mi to nekako boja Srbije(kao fudbalski dresovi) i mislim da bi bilo interesantno neki detalj na vrhu kazaljlki(tipa 4s),svidja mi se ideja @umbra za 4s na ciferu. Mozda neki detalj na ciferu vezan za Srbiju(recimo pada mi na pamet da broj 3 bude malko veci i u crvenoj boji kao kazaljke da simbolise tri prsta ). Sto se samog dizajna kucista tice neki klasican dizajn sa metalnom narukvicom i mozda cak ponuditi i kozni kais u paketu ili kao accessories,kao sto su vec neki spominjali 41,42mm da pase na svaku ruku,mislim da pored brojeva na ciferu treba da bude jos samo datum,nista vise.
To su neke moje ideje sta bi moglo biti interesantno,valjda sam uspeo recima docarati...
umbra
hajde potrudi se i za onu prvu sliku stopera.
Za ovu .. ukusi... mozda preagresivni brojevi po fontu i velicini pa malo guse oznaku brenda i lepu plocu. Za fini sklad radijusa u dizajnu jedino bih kazaljke ostavio sa pravim, strogim, linijama kao sto su sada, jasno je zasto. Ono "automatic" bih sklonio odatle jer uz oznaku ne pojasnjava brend vec ga gusi, ostalo bi malo vise mesta za znak, a moze se smestiti kraj wr100. Mada i to WR100 moze pozadi ....
Pozdrav svima, Umbra lepo te je imati, imas ti jos puno toga da ponudis.
Ono sto sam mislio pod "pomirenjem" - dizajn koji ce spojiti avanturu & eleganciju, pretoceno u nesto sto moze izgledati kao sto je ovo ispod. Jer tesko je ugoditi svima, nista novo to svi znamo.
I tacno je ono sto je vec receno: "Treba da mi se svidi".
To je na kraju prvi uslov koji svi postavljamo.
Ovo je samo predlog kako bi mogao da izgleda taj sat koji nikog ne ostavlja ravnodusnim.
Obaku-V140G
Ili ostati strogo dosledan onome:"Manje je vise".
Danski dizajn
A zbog cene treba naci i balans- pomiriti neke komponente.
"The future is something which everyone reaches at the rate of 60 minutes an hour, whatever he does, whoever he is".
Ne bih da ubijam entuzijazam, ali mislim da je vreme da se tema podeli konacno, jer je nemoguce ispratiti predloge, kao sto je VLADAN P i predvideo. U stvari, nije mi vise jasno na cemu je fokus u ovoj temi.
I buni me, moram da priznam, potreba da se pravi "prvi srpski sat". Nemam nista protiv domaceg brenda, naprotiv!, ali to je ubrzo dobilo prizvuk nekakve nacionalne patetike, od koje se jezim. U tom smislu mi nije bas najjasniji koncept, tj. sama ideja, ni ko bi to izveo, ni u cije ime, ni zasto. A posebno ne vidim kakav je to srpski sat od svajcarskih delova.
Zasto, prosto, za pocetak, ne napravimo sat koji ce biti realizacija ideja sa Foruma, odraz naseg (koliko je moguce zajednickog) shvatanja kako sat treba da izgleda, bez ikakvih drugih pretenzija?
Moram opet da se ogradim jer znam da bi moglo biti burnih reakcija - nemam nista protiv cirilice, sajkace, opanaka, sljivovice, ocila, pljeskavica i ostalog, ali zasto to gurati na sat? Ja tu ne vidim nikakvu nacionalnu simboliku (a i zasto treba da je bude na satu?) vec samo kompleks jednog malog naroda, koji se u velikoj vecini slucajeva materijalizuje kao kič jer se gura svuda i u sve i kad treba i kad ne treba. (Umbra, samo da bude potpuno jasno - ovo se ne odnosi na tvoje predloge - koji mi se kao ideje svidjaju, ali ne za ovaj projekat (ako sam ja dobro shvatio sta je ovaj projekat?), vec govorim uopsteno).
Ako je cilj napraviti novi brend, onda taj brend treba da ima i malo vece trziste od domacih satoljubaca, pa bih tako i posmatrao stvari. Kao sto niko ne bi kupio "prvi uzbekistanski sat" samo zbog toga sto je uzbekistanski, pa jos i prvi, sumnjam da bi bolje prosao i "prvi srpski sat" - ako su mu glavni aduti to sto je prvi i srpski.
Uostalom, ni u kom slucaju ne bismo bili prvi, samo da vas podsetim da osim Inse postoji jos kandidata :
Srpski Sat ****Srpski Sat ***
I da ne bude samo kritike, koja je, uostalom, krajnje dobronamerna - ja predlazem za osnovu Umbrin ronilacki sat: mislim da je odlicno zamisljen!
jole777 kaže:
Posto je ocigledno da ce sa dizajnom da bude spoticanja.
Uzimam opet samo kao primer ovaj (bar za mene vrhunski) danski dizajn.
Jednostavnost - eleganciju i pristupacnost, nenametljivost i kvalitet.
Mozda su to neki osnovni parametri kojih se treba drzati.
Pozz
"The future is something which everyone reaches at the rate of 60 minutes an hour, whatever he does, whoever he is".
Jos par komaTa i vise necu da smaram.
Ili da to bude jedan totalni zaokret pa da ima nesto malo i od ovoga.
Pozz
OBAKU gore su zaista fenomenalni...A kad se ojača...... može i ova vintage varijanta u zlatu...ili samo pozlati na bordo krokodilu...lugovi su inspirisani duvačkim rogom...
Poslednja ispravka: umbra (18.4.2012. u 3:21)
...požuri polako...
Bookmarks sajtovi