Pozdrav svima,
Odavno sam razmisljao o ovoj ideji, ali se u poslednjih nekoliko dana sve skockalo u glavi i odlucio sam da ipak pokrenem ovaj projekat.
Kada kazem projekat, mislim zapravo na dve ideje. Prva je predstavljena u sledecoj temi, a drugu cemo obraditi u ovoj:
1. Dizajn kompletnog limited edition sata koji ne bi obavezno bio "Svet Satova" brendiran, a koji bismo mogli da proglasimo za "Prvi Srpski Sat".
Za ovu ideju mi je potreban predlog za sledece:
- Dizajn kucista (zeleli biste da lici na koji sat, ili predozite dizajn ukoliko ste u tome vesti (kao na promer nas dragi clan Umbra )
- Dizajn kazaljki, brojcanika, poklopca, sta ispisati i gde...
- Funkcionalnosti (Dan, Dan i datum, GMT, Chrono) - Predlozite samo ono sto ETA standardno isporucuje
- Naziv brenda (kao sto sam napomenuo ovaj sat ne mora biti "Svet Satova" brendiran)
- Naziv modela sata
Ovaj sat bi bio pravi "Swiss Made" sat izradjen u svajcarskoj prema nasoj specifikaciji i dizajnu. Nazalost cena ovakvog sata bi se najverovatnije kretala u rangu oko 2000 EUR sto je svestan sam previse za vecinu clanova, ali to je neminovnost kada govorimo o pravom custom made satu. Sat bi po kvalitetu bio u klasi sa nekom Omegom ili Chopard-om, a unutra bi kuckala ETA. Garancija bi bila 3 godine. Izrada kucista bi se vrsila na CNC masini, tako da svako kuciste moze biti unikatno (npr. ispisan limited edition broj sa bocne strane).
Zanima me da li vam je poznato da postoji neki sat za koji bi se moglo reci da je "Prvi Srpski Sat", posto ne bih zeleo da budemo drugi? Ako neko pita zasto bi ovo bio srpski sat ako se u potpunosti izradjuje u Svajcarskoj, moj odgovor je da je to zato sto bi bio osmisljen i dizajniran u Srbiji (npr. iPhone je osmisljen i dizajniran u Kaliforniji a proizveden u Kini pa je ipak americki proizvod).
Znam sta cete reci, previse ambiciozno, ali ako postoji dobra ideja i volja da se ona sprovede, mislim da je sve moguce. U najgorem slucaju cemo sprovesti makar jednu od ove dve ideje.
Ono sto mi imamo kao tajni adut je vrhunski i uskoro nadaleko poznati dizajner Marko Petrovic, a to je slozicete se mozda i najbitnije za ralizaciju ovih ideja. Za koju godinu mozda cete sa ponosom reci: moj sat je "designed by Marko Petrovic"
Mislim da sam dosta toga napisao, a ako sam nesto propustio dodacu u hodu. Krenimo sa diskusijom...
Bookmarks sajtovi