"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
E, vidis kao sto ti o svemu onome nisi razmisljao, tako ni meni ovi nisu pali na pamet Paaa... valjda se ponasaju se ko i svi drugi satovi osim sto se sami usklade sa lokalnim repetitorom (ukoliko ga podrzavaju)?!? Ukoliko imaju GMT funkcionalnost, verovatno imaju i neki nacin za podesavanje... no, eto teme za kopanje po internetuA šta se dešava sa radio kontrolisanim satovima kada sa njima predjemo u drugu vremensku zonu?
Evo ga Rus poteze ko Vajat Erp.....vec je napisao o ovim radiokontrolisanim.
@Gazda: Ma slobodno kazi PSIHO - fizicko stanje. Ne vredi kriti, svi znaju da nisam sam
Mozda mi to pisanije pomalo i ide, ali verujte, samo sam veeeliki kompilator
Poslednja ispravka: anbeast (18.1.2013. u 23:22)
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Vrlo interesantan, zanimljiv i poucan tekst.
Sve pohvale!
Uff znao sam da je to oko rotacije Zemlje, meridijana, vremenskih zona, dodavanja sekundi, sati, itd nauka ali da su baš toliko zakomplikovali nisam znao. Sada bar imam opravdanje za satove koje imam. Ako me neko pita šta će ti toliki satovi ja samo kažem e da ti znaš na koje se sve načine vreme računa znao bi da ih imam nedovoljno .
anbeast svaka čast na tekstu, na trudu, vremenu i volji da se sa ovom tematikom rveš.
Bravo,bravo,bravo
Svaka čast, majstore
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Poslednja ispravka: tolarbo (19.1.2013. u 2:22)
^Mislim da gresis.
Zato sto i to lokalno vreme moras da podesis, na primer na Njiujork, Pariz, Moskvu, a ista je prica kao i sa kucnom zonom.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
E sad vec ne razumem Pricamo o tvom Skyhawku, Rus? Imas uputstvo? Tamo mora da pise sta, gde, kako...
Gledam sliku brojcanika i rekao bih da je UTC/GMT (ili recimo Beograd - UT+1 ako tako podesimo) prikazano na analognom podbrojcaniku, a verovatno moze da stoji i na malom digitalnom displeju (tu mozda moze da se namesti i neka treca zona?), sve to bi trebalo da znaci da veliki analogni brojcanik pokazuje lokalno vreme tj. da se menja sa prelaskom vremenskih zona (manuelno ili automatski kad se nakaci na predajnik). Da li sam dobro razumeo?
Poslednja ispravka: anbeast (19.1.2013. u 9:17)
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Odlican tekst,sa uzivanjem sam citao.Bravo Bradati
Bookmarks sajtovi