Jeste krs materijal, ali je takodje materijal za koji ljudi sa puno para daju puno para. Kada neko napravi industrijski proizvod od zlata, neka mi se javi (da mu kazem da je budala, posto postoji vanadijum celik). I ne pricamo mi ovde o starim satovima. Pre nego sto je nerdjajuci celik usao u siroku upotrebu pa samim tim se i usavrsile masine za njegovu obradu, imalo je veoma puno smisla praviti satove od srebra i zlata (jer ne korodiraju). Neko je to vec pomenuo, ako je na stolu hromirani mesing i srebro ili zlato, svakako da je bolja opcija srebro ili zlato.
Ako hoces da kupis sat i da ga drzis u vakumskoj komori ili hermetickom sefu kao ti kolekcionari koje pominjes, zlato, celik, stiropor - nebitno. Ako hoces sat da zapravo nosis i neces da nakon par godina od kucista ostane izgrebani oblutak, onda zlato zaobidji.
Ja svakako mislim da ljudi koji vrednuju zlato nisu previse pametni. Oni bi i govna jeli da su retka. Najvise me impresioniraju ovi sto kupuju zlato jer misle da ce biti krah civilizacije, ako dodje do kraha civilizacije onda bolje da su skupljali pirinadz posto je vrednost zlata potpuno vestacka.
Bookmarks sajtovi