Postovana gospodo i drugari relativno dugo me nije bilo i nisam pisao nista pa sam resio da napisem par reci o u naslovu navedenom satu, jos jedan razlog vise je i to sto je koliko sam upucen prvi i jedini na forumu(mozda gresim ispravite me).
Ima osam Borealis Seadragon i bio prijatno iznenadjen sa tim satom tako da se to nastavlja i sa ovim cak i vise od ocekivanog.
Prvo sat je kako da kazem totalno nefotogenican.Double domed sapphire crystal mnogo otezava slikanje ovog sata, tako da moras napraviti vise slika da bi uspeo da iskoristis jednu.Da li ce ovo zaustaviti ovu recenziju?Neeeeee....
Da pocnemo sa ciferom koji je ocigledno inspirisan Seikom SKX007 nije kopija.Na 12 je trougao sa tankom crticom dok su umesto ovala na 6 i 9 veci krugovi,a na poziciji 3 je samo datum nema dana.Moja verzija ima sivi cifer sa crno-narandzastim safirnim insertom, ali moze da se nadje u jos 6 razlicitih verzija.
Visoko polirano kuciste od nerdjejuceg celika sa precnikom 44mm i debljinom od skoro 16mm deluje prilicno veliko.Bezel ima saru turbine(kako je zovu) sto je mozda vec vidjeno kod nekog microbranda u proteklim godinama.Bezel se lako okrece sa 120 klikova lepo veze nema ostrih ni nedovrsenih ivica i prilicno je atraktivan.
Caseback je klasican zasrafljujuci i ima na sebi morsku sirenu sto je zastitni znak Borealis firme.
Krunica je klasika nalazi se na poziciji 3 potpisana je i odlicno se uklapa u crown gardove koji bi mozda za nijansu trebali da budu veci.
Na poziciji 9 se nalazi helijumski ventil i tu dolazimo do jedne impoznantne cifre a to je wr od cak 4000m(13142ft)
Narukvica je odlicna masivna, puna savrseno se uklapa u kuciste(puni end linkovi) i umesto pinova ima srafove sto je po meni +.Kopca...Kopca je prica za sebe, velika, debela sa ronilackim dodatkom,micro podesavanjem duzine i imenom microbranda.Nema sigurnosnog preklapanja, a ronilacki nastavak izlazi glatko i lako.Puna duzina narukvice je verujte premnogo cak sam ja skinuo jedan link i podesio na micropodesavanju na prvu rupu sa unutrasnje strane kopce a zglob mi je ako ne najveci medju prva tri na forumu 21.5cm-22cm i sat nosim za nijansu labavije na ruci.Ovde ima jos jedna zanimljiva stvar lugovi imaju po 2 rupice(16 rupica ukupno)tako da kome neodgovara celicna narukvica moze slobodno da stavi kozu ili gumu a da nema ruzne rupe izmedju narukvice i sata.
Dakle idemo dalje.LUME...Lume na kazaljkama i markerima je jednostavno receno odlican sto bas mozda i ne bih rekao za insert kao da nestavljaju dovoljno.Volim BGW9 koji se koristi i plava boja je veoma prijatna za oko.
I stvarno Borealis Seafarer II je stvarno lep ronilacki sat.Ima klasican ronilacki izgled sa nekim lepim nadogradnjamai ako volite vece satove 43+mm definitivno ce vam se svideti.Jos uvek sam zapanjen koliko se dobro nosi sa obzirom na velicinu.I kao sto sam kazao Borealis je mnogo napredovao i poboljsao se a kako sam primetio postaje sve popularniji.
Tehnicke karakteristike:
- Kuciste: 44mm x 53mm
- Zasrafljujuca krunica sa logom
- Slabo ispupcen safir crystal sa unutrasnjim AR premazom
- Bezel 120 klikova jednosmeran sa safirnim insertom i BGW9 luminacijom
- Mehanizam Miyota 9015
- Automatski Heliumski ventil
- 316L celicno kuciste
- Sirina lugova 24mm
- WR 4000 metara
- Debljina kucista:15.7mm
- 316L Celicna narukvica sa stelujucom kopcom
- Swiss Made RC TRITEC BGW9 Superluminova na ciferu,kazaljkama i markerima na insertu
- Zasrafljujuci zadnji poklopac sa ugraviranom morskom sirenom
Nadam se da ste bar malo uzivali u citanju i da vam je bilo zanimljivo...Jos malo slika.
Bookmarks sajtovi