Kompletan test sata: Casio EF-550PB-1A
Sat mi se svideo na prvi pogled, te sam ,nekako brzinski , rešio da ga kupim. Nisam bio siguran, da li stvarno želim da ga ostavim sebi i predstavim u mojoj temi. Sada ,posle 20tak dana nošenja, ipak sam odlučio da ovaj trkač zaslužuje moju policu i zglob, te reših da ga isfotkam i kažem neku reč...
Sat me oduševio izgledom "uživo" , gde je još lepši nego li na slikama i klipovima sa neta. Prijatno iznenadjenje je odmah usledilo, nakon otvaranja kutije...
Prilog 25488
Kućište sata je odlično uradjeno i ako sam veći ljubitelj "mat" završne obrade. Uglovi veoma dobro osmišljeni, kako korone, tako i bokova kućišta. Da ne kažem, prava sportska nota...
....krunica je potpisana. I Casio prati trendove, te je na ovom modelu "ušrafljujuća" krunica. Iako ne vidim neku potrebu za tim rešenjem, vrlo je jednostavna za korišćenje zbog njene konstrukcije. Sat se ne mora ni skidati sa ruke, da bi se naštelovalo vreme, datum ili štop. Drukeri su ,takodje, odlično odradjeni, agresivnog i masivnog izgleda, kako to i dolikuje sportskom modelu...
....poklopac sata je klasičan Casio ušrafljujući, sa hologram nalepnicom.
....narukvica je navodno silikonska (kaučuk, nemam pojma) . Na prvi dodir deluje nekako "baršunasta" (da se tako izrazim) i dizajna koji lepo "čuči" samom satu. Sa unutrašnje strane hrapava, čime se smanjuje "znojenje" zgloba. medjutim...
upravo je narukvica najveća mana ovog modela. Nekako mi je tvrda i ne udobna, te mi se dešava da osetim s`vremena na vreme da mi smeta. Imajući priliku da probam na više modela Citizen silikonske narukvice, ogromna je razlika u korist Citizena. Najverovatnije ću je menjati za neku udobniju.
Čitljivost samog vremena je odlična, što se nikako ne može reći za samu štopericu i datum. Markeri štoperice su suviše nabudženi i "micro" , te je živa muka očitati vreme štopa. Datum je, skoro, beskoristan. Mali je "prozor" i suviše je upušten te je prilično nečitljiv.
Sve je to oprošteno sa moje strane, zbog izgleda 3D cifera i njegovog sportskog karaktera. Uživo ,zajsta sjajno izgleda. Tu su i 24h , kao i "dan-noć" komplikacija, koja fenomenalno izgleda i baš asocira na brzinu i sport na točkovima. Na ruci, sat sjajno stoji, jer je pravih i izbalansiranih dimenzija.
....ono što me uistinu prijatno iznenadilo je iluminacija sata. Casio je bar meni poznat po lepoj, ali ne i dugotrajnoj luminaciji, koja se gasila nakon par sati (u najboljem slučaju). Nigde na netu nisam pročitao, da ovaj model poseduje Casiov "neo-display", pa ipak luminacija sija celu, ali baš celu noć ! Nijansa luminacije podseća na onu Citizen tirkiznu nijansu, koja vrhunski izgleda. Luminacija je prisutna samo na markerima i kazaljkama. Lumi markeri me strašno podsećaju na Luminox modele, jer se stiče utisak noću da se radi o "cevčicama" a ne klasičnom premazu. Čak je i oblik (poprečne crtice) kao kod pomenutog brenda . Ovaj deo priče je zaista perfektno uradjen i vrlo sam prijatno iznenadjen, jer je to (bar meni) jedna od vodećih "mana" na Casio satovima.
Za sam kraj bih rekao, da je sat fenomenalnog dizajna, koji se meni dopada. Kada se uzme u obzir već dobro poznat Casio kvalitet, to je to i sat ostaje kod mene. Kako će se ponašati kroz daljnju exploataciju, videćemo...
Evo još koja zanimljiva fotka za kraj...
Bookmarks sajtovi