- ljudi, najverovatnije će te reći, da nisam sa svim normalan (ili nisam u vinklu,kako to u srbiji kažu) , jer ne izdržah taj 28, već pozajmih pare i kupih ovaj sat...
Sada nekoliko reči o satu... kao što sam to već naglasio, vrlo sam tanak sa znanjem ,da bih napisao pravi test. Vi ćete mi pomoći (dopuniti) vašim stručnim postovima, a ja ću napisati mišljenje i vidjenje iz mog ugla.
Kada sam ušao u radnju, mislio sam da tačno znam po koji model sam došao (AT0761-08E). Medjutim, onako omadjijan satovima sa izloga, rešio sam da probam sve ,koji su po mom ukusu. Najviše vremena sam proveo ispred Citizen palete, ali sam gledao i ostale brendove. (Fosil, Casio,Festina...itd...) Proveo sam dobrih 1,5h po radnjama. Na kraju, posle probanih više desetina satova, reših da se obradujem upravo ovim iz naslova.
Prilog 14070 Prilog 14072
Evo i njegovih specifikacija :
Stainless steel Case
Rubber Strap
Made in Japan
Mineral glass
Caliber: B612
Eco-Drive
Black Dial
Date function
Screw case back
Low charge indicator
210 Days power reserve when fully charged
Overcharge Prevention Function
1/5 sec chronograph up to 60 min
Water Resistant: 10bar / 100M
Size: 45mm
O pakovanju sata ,nemam šta reći posle WlayCo-vih reči iz njegovog testa, pošto je i moje pakovanje indentično...
Samo bih dodao, da me pakovanje najskromnije rečeno, oduševilo !
Neko je već rekao, da se ne može izabrati sat, dok se ne stavi na ruku. Upravo je to ono, zbog čega promenih odluku.
CA0125-07E poseduje gumenu narukvicu (silikon, kaučuk, nemam pojma) koja je izuzetno udobna. Cela završna obrada i sama težina sata je na svom mestu, . Kada sam ga uzeo u ruku, poželeo sam da ga nestavljam uopšte na zglob, već da ga nosim onako u šaci. To je još jedan od razloga moje odluke. Kućište je
Evo kako izgleda kod mene...
Prilog 14078Prilog 14080Prilog 14081Prilog 14082
Mane koje sam za sad uočio:
Ono što me malkice razočaralo, to je iluminacija. U mraku, kazaljke se dobro vide, medjutim "satnica" je veoma sitna (tačkice, nisu crtice) i ima slabiju vidljivost. Nije mi tu fotoaparat, te ne mogu uslikati telefonom. Takodje bih naveo kao manu, slabu vidljivost na večernjem (kućnom) svetlu kazaljku sekundare i hrono/min. Nema informacije dana u nedelji, ali mi to i nije zasmetalo. Ostalih nedostataka nisam našao.
Pored mana koje sam naveo, sve ostalo je 10+ ! Kućište (materijal,izgled,kvalitet) , narukvica, udobnost nošenja... takodje,pročitah na netu (i ako se ne razumem) pozitivne komentare Calibra B612 , te se nadam da je kvalitet prisutan.
To su moja zapažanja a sve ostalo što se stručnih stvari tiče, napisao bi, ali ne znam. Ono što znam za sigurno je... Vrlo sam srećan !
Bookmarks sajtovi