3 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Citizen Navy Promaster
Poštovanje svima!
Juče sam uzeo CITIZEN Promaster Marine BN0191-80L. Danas vidim da mi sekundara ne pokazuje precizno na podeoke, već je precizna od 5-te do 25-te sekunde, pa onda malo kao da promaši. Sad, pošto se ni najmanje ne razumem u satove, reših da pitam da li je to ok, ili treba da idem da
reklamiram?
Prilog 138677Prilog 138678Prilog 138679
Pozdrav i dobr dosao na forum.
To je uobicajeno za kvarcne satove. Fin sat si uzeo, uzivaj u njemu.
Lep sat.Jel zna neko kakav je kvalitet njegovog E168 mehanizma?
Uzgred, kupovina je usledila nakon tronedeljnog čitanja stavova sa ovog foruma, tako da hvala svima na savetima 🙂
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Danas kupljen :)Prilog 142306
Hvala puno :)
Citat:
VLADAN P kaže:
Duško
Čestitam!
Ako neko moze nesto vise da mi kaze o ovom mehanizmu u njemu 8200 Miyota. Kakav je ? video sam da se ugradjivao u starije modele isto, koliko ima stanje mirovanja ili kako se to vec zove?
Vidim da je pisano ali vecina je pisala za ekodrive ne za mehanizam.
Hvala
Ako misliš na to koliko može provesti u mirovanju a da i dalje radi, rezerva snage mu je deklarisana na 45h. Ovaj mehanizam se ugrađuje u satove već 45 godina, što svakako kazuje o njegovom kvalitetu. Naravno, ako je sat polovan, o stanju mehanizma najbolje može da kaže časovničar, mada je kod dobro očuvanih i održavanih mehanizama veoma mala verovatnoća da će biti nekih problema. Sve u svemu, mislim da si kupio lep i kvalitetan sat sa dobrim mehanizmom.
Ako te zanimaju ostali tehnički podaci, evo linka:
bidfun-db Archive: Watch Movements: Miyota 8200 (Citizen)