Re: Citizen Navy Promaster
Dobar i sadržajan test, to se od tebe i očekuje :congrats:
Interesantan podatak je da se ovaj model Citizena proizvodi od 97 godine, godinu dana posle nastanka takođe legendarnog modela ali iz suparničkog tabora tj. Seika sa modelom SKX 007. Kao što je Mario napisao, to mora "nešto" značiti, a to "nešto" je bezvremenski dizajn i kvalitetan mehanizam koji ne traži skupe servise a tačan je.
Ne znam ni za jedan drugi model u svetu satova koji se proizvodi već dvadeset godina i gde ništa nije menjano sem za ova dva gore pomenuta, bravo japanci :adore:
Koja slucajnost, bas danas guglam ovaj sat i razmisljam o njemu i naletim da moze da se kupi kod nas u Bomaru. Nemaju ga na stanju , ali za par dana im stize par promastera u Novi Sad.
Cena nije bas realna: 29.500din :yes4:
Zašto misliš da je cena nerealna?
Sat koji je automatik, diver 200m i sa takvom dugom istorijom proizvodnje realno bi trebalo da bude još i skuplji.
Pogledaj malo cene drugih modela pa ćeš to uvideti i sam.
Pa mislim da jeste, ali neka kazu i drugi clanovi sta misle o ceni.
Bolje za nas da je jeftin :D
Cena promastera Navy je 24000 dinara u Bomaru u NS...trenutno nemaju ali ima jedan u Nisu u njihovoj prodavnici...tj., jucer je bio na stanju....
Onda je mene info centar Bomara pogresno informisao, posto sam ih danas zvao i kaze covek cena sata 29.500din :)
Odlican opis,sto se naravno i ocekivalo.Bravo bruder :congrats:
Bravo Mario i hvala u ime svih nas koji imamo ovaj sat a bili smo lenji da ga adekvatno predstavimo.
Dodaću samo sledeće-
Ja ovaj sat imam već 3-4 godine i za to vreme sam ,naravno, eksperimentisao sa raznim vrstama kaiševa i zaključio sam da najudobnije (a i najlepše) leži upravo na prikazanom originalnom kaučuku.
Čestitke Mario.
Lep opis i odlične fotke sata koji nudi više nego što košta. Sat koji je (uz SKX) merilo odličnog odnosa kvaliteta i cene a ujedno služi kao reper prilikom raznih poređenja.
PS-Larosa, ima satova koji se nisu menjali i duže od navedenog perioda. Amfibija od druge polovine 60-tih ( s tim da su tada bili navijači a od 80-tih ima i automatika sa 2416 mehanizmom koji se i danas ugrađuje). Doduše ima mnogo više oblika kućišta, neka se ne proizvode više ali recimo tip "ministry" se proizvodi od 80-tih ili Amfibija tip 420. Naravno tu je i Komandirski. Govorim samo o kontinuitetu i ne menjanju , ne upoređujem sa Citizenom.