nisam uspio shvatiti što je to IN HOUSE mehanizam, čini mi se da si to preskočio u izlaganju
nisam uspio shvatiti što je to IN HOUSE mehanizam, čini mi se da si to preskočio u izlaganju
Vlado, super recenzija, samo nastavi!
@panonski - nisam shvatio da li se salis ili ne, pa samo kratko objasnjenje - IN HOUSE mehanizam je onaj mehanizam koji je razvijen i proizvodi se kompletno u samoj kuci koja proizvodi i ostatak sata. Posto je proces R&D-a za novi mehanizam + izrada alata + izbor, obrada i nabavka materijala jako skup - ovo jako podize renome firme ali i cenu sata .
EDIT: Pretece me nickname .
BTW - veliki broj proizvodjaca samo nabavlja 3rd party mehanizme od proizvodjaca kao sto su ETA, Sellita, Claro-Semag, Miyota, Seiko... Smelije firme se ukljuce u doradu mehanizma - najcesce samo estetske dorade, dok neke firme prave i ozbiljnije operacije dodajuci funkciju alarma (Fortis na primer) ili menjajuci solidan broj osnovnih komponenti (Hublot, Breitling, IWC, Omega u nekim modelima...) dok samo mali broj proizvodi svoje - in-house mehanizme (IWC, Omega, JLC, Seiko, Ciizen, PP, VC... da ne nabrajam).
Poslednja ispravka: vladas (23.4.2011. u 21:46)
No time to lose
odlicna recenzija, gazda vlado, posebno kada se ima u vidu da je ovo, takoreci, pionirski poduhvat na ovim prostorima!
samo nastavi tako, a nadam se da ce jos neko skupiti hrabrosti da se oproba u ovoj vrsti pristupa!
jole777 kaže:
Šefe: ......i za sat,a i za opis(posebno što je prvenac)!
ja budala mislio da se inhouse odnosi na neki tehnički proces, kao kućište i to
aj dobro, nešto sam naučio
Nemam šta da dodam... Jedina zamerka bi bila što kamera nije fiksirana. Ne zato što mi smeta drhtanje ruke, već što bi bilo lepo da su ti obe ruke bile slobodne... Mogao bi da izvučeš krunicu, staviš sat na ruku i slično... Inače, super sat... Da nije plastičan možda bih ga i ja uzeo...
Bookmarks sajtovi