Doxa Arizona
- ETA 251.272, 22 Jewels, Quartz iz serije Normalflatline
- Safirno staklo
- vodootporan 20 ATM
- rotirajuća luneta
- krunica na navoj
- tritium iluminacija
- swiss made
Cijena 1950 Kn.
Inače ta je Doxa namjenjena za tržište istočne Europe.
Doxa ima malo čudnu politiku.
Na zapadu mislim da se jedino u Americi i u Švicarskoj u kojem rijetkom dućanu može kupiti Doxa, i to samo SUB modeli od 200 do 5000. Ostalo se prodaje ovako:
- SUB "samo preko Interneta sa službenih Doxa stranica",
- posebni modeli za istočno tržište Europe Poljska, Mađarska, Rumunjska, Češka i Slovačka (za ostale zemlje nisam siguran i koliko znam Doxa se u Hrvatskoj ne prodaje),
- posebni modeli za azijsko tržište.
Ono šta se prodaje u Evropi (istočnoj) se ne prodaje u Aziji i naravno obrnuto.
Istočna europa:
DOXA - Pnsk
Azija:
Montres DOXA S.A.
Nemojte misliti da su to neki fuš satovi jer se prodaju na istoku, već naprotiv. Korijen leži u povjesti Doxe koja seže sve od 1889. Doxa je od uvijek ostala prisutna na istoku i nakon "quartz katastrofe" koja je zadesila švicarske proizvođače.
Ja sam svoju kupio u Hrvatskoj u jednoj urarskoj radnji. Bila je ta i još jedan model sličan ali ne "cronograph".
Koliko sam skužio, pogotovo zbog čudne garancije dane na zastupnika koji uopće ne prodaje Doxe, pretpostavljaam da je došla "zaobilaznim putem". Te su Doxe dugoooo čamile u unutarnjoj vetrini, pa pretpostavljam da je sve to spustilo cijenu kada sam se odlučio uzeti je. Cijena je bila 1950 Kn no u istočnoj Evropi se kretala oko 4500-5500 Kn.
Bookmarks sajtovi