Sa sajta:
Movement : Asian Unitas 6497 hand-wound mechanical, 17 jewels, Power reserve 48 hours.
Functions : hours,minutes and small second hands.
Case : diameter 44 mm without crown guard.
Case option : AISI 316L polished steel
Thickness : 14.5mm
Dial : black sandwich layered dial with white Superlume numberals. small second hand at 9 o'clock.
Hands : black hands with white Superlume area.
Luminous : all US Superlume
Back : see-through.
Front : special scratch proof mineral glass.
Water resistance : 3 ATM
Strap : 24 / 24 mm 100% handmade calf leather strap with hand stitched.
Strap lehgth : 80 / 130 mm
Strap thickness : approx 4.5 mm
Strap Option : Dark Brown
Buckle : 24mm polished steel Pre-V buckle. (matching to the case)
Watch Box : Standard
Licni utisci:
Izgled: Osim malo viska fluorescentnog materijala na poziciji 45 sekundi sat sa prednje strane savrseno izgleda. Sa zadnje strane - veliko staklo da se lepo vidi mehanizam, ali moram priznati da metalni deo u kome se staklo nalazi i nije bas najbolje finisiran. Osete se mozda malo ostrije ivice pod prstima. Ne oseca se na ruci ali ako se neko dovoljno udubi i predje prstima moze osetiti da su mogli malo vise da ga uglacaju. Osigurac i dalje odlican, kao prvog dana (10ak dana nosenja sa skoro svakodnevnim navijanjem)
Narukvica: Samo da je duza 1cm bila bi savrsena za moju ruku. Ovako joj se smesi fioka. Jos se dvoumim izmedju silikonske/gumene ili kozne. Inace, narukvica ne sto izgleda kvalitetno vec i jeste kvalitetna. Kao sto sam napisao u drugom thread-u, rupe su na istom odstojanju, na centru narukvice, savovi iste sirine, paralelni kad se gleda leva i desna strana, stvarno profesionalno odradjeno. Inace, sve je odradjeno "na sraf" sto stvarno olaksava skidanje/menjanje narukvice i metalne kopce. Moze i nozem da se odrvne - testirano
Fluorescentnost: Odlicna
Vreme rada bez navijanja: Sa nekih 25 poluokretaja izvucem 30ak casova rada. Nemam srca da probam da ga navijem vise da dodjem do deklarisanih 48 (iskreno sumnjam da bih mogao da izvucem 48 sati iz njega)
Tacnost:Nisam testirao (nije mi bila bitna) ali cini mi se da i ako ima odstupanja da nisu veca od 10ak sekundi dnevno.
Jos par stvari - kad podesavam vreme na satu primetio sam da izmedju 4 i 7 mala kazaljka ne ide glatko vec na male preskoke. Nisu strasni ali dovoljno su veliki da se to primeti. Inace, moram priznati da mi se svidja ritual - ustanem, skinem osigurac, podesim vreme ako je stalo, navijem sat 20ak puta, vratim osigurac. . Kad je navijen mehanizam se cuje sa 60-70cm. I to mi se svidja. Doduse, brata to nervira pa moram da ga sklanjam od njega
Bookmarks sajtovi