^
A Stowa Seatime nije
Poslednja ispravka: d1d (3.7.2011. u 11:07) Razlog: obrisan citat
[off topic]
To je tacno. Shvatio sam da me previse tezak sat zamara ali cu morati da ga probam, da bih rekao da li sam jos uvek toliko "zagrizen".
[on topic]
Imao sam prilike da nosim na kratko isti ovakav Seamaster - moram reci da sam odusevljen i izgledom i udobnoscu sata! Sjajan primerak, definitivno!
No time to lose
Ovaj sat se mora videti i probati uzivo,jer na slikama izgleda 10x losije i ne privlacnije.Sat je fenomenalan.
of topic
@nikola0406
Seatime je težak ali nije debeo i odlično stoji na ruci s tim što zglob ruke mora biti najmanje 19 cm!
Apnea je debeo sat čije kućište nema dovoljnu dužinu(promjer) i onda izgleda nezgrapno!
@vladas
Probaj naravno ali čisto sumnjam da ćeš posle toga još ostati "zagrižen"!
on topic
@Nikle
@vladas
Što se tiče izgleda,iskren da budem,meni tu nije ništa fenomenalno - AT i PO su mi mnoooogo ljepši!
Sat uopšte ne privlači pažnju - provjereno!
Ali,kada je u pitanju udobnost - tu je perfektan!
Zna li,slučajno,neko koliko je do sada proizvedenih/upotrijebljenih 1438/1538 mehanizama?
Znam da se koristi od '88 u Seamasteru ali nigdje ne mogu pronaći ni približan broj prodatih satova s ovim mehanizmom!
Cifra je garant sa 6 nula al' koji je broj ispred!?
Hajde otkrij nam tajnu zbog čega ti treba ovaj podatak, stvarno sam zainteresovan da čujem.
Posle toga se možemo posvetiti potrazi za ovom informacijom.
Hehe...
Ovako,ovo je mehanizam koji koriste 22god. i pokazao se kao vrlo čvrsta mašina. Naišao sam samo na 1ili 2 pritužbe na njega na netu! To je fantastično s obzirom na taj imaginarni broj korištenih satova!
U poređenju sa 3313 ili 2500, 1538 je čudo neviđeno!
Tačno je da je jednostavniji ali ova 2 mehanizma su automatici pa bi kao trebalo da su čvršći i dugotrajniji,a ispada da nisu! Za kvarc vlada predrasuda da traje par godina i onda ga baciš! Međutim,postoji gomila npr. kvarcnih Omega iz '70-tih koje i danas rade normalno i bez servisiranja svih ovih godina!
E sad bih ja da vidim u ciframa koliko je 1538 dobar ako je moguće!
Poslednja ispravka: HADzI DALIBOR (3.5.2012. u 8:57)
Ne bih se slozio. Pa i automatik bi mogao da se baci da nije redovnog odrzavanja i zamene delova. A nakon par redovnih odrzavanja, placanje odrzavanja isplati mehanizam.Kvarc je daleko pouzdaniji, tacniji i isplatljiviji. A za par godina se tek ne bih slozio, imam casia starog preko 15 godina kome samo menjam baterije i radi bez ikakvih problema.
Druga je stvar sto mene odusevljava sama ideja automatik mehanizma pa ih zato kupujem, ali nikada ne preporucujem prosecnom korisniku automatike jer je kvarc u svakom logicnom poredjenju superiorniji.
HadziDalibor i ne kaze da ce kvarc da traje par godina i da se pokvari. Doduse, ako izvuces samo tu recenicu a ne ceo post, onda mozes.
Bookmarks sajtovi