Omega Speedmaster Professional MoonWatch - 311.30.42.30.01.004
Mehanizam:
- Hand Wind Omega Cal. 1861 Chronograph (Rhodium-plated finish)
- 18 rubina
- 21,600 bph
- rezerva snage ~ 48h
Kučište:
- Stainless Steel (kombinovano brušeni-polirni segmenti)
- Φ 42 mm, visina 14,3 mm
- Pull / Push krunica sa logom
- WR 50 m
- Hesalite Crystal
- Bezel PVD Crn sa Tachymeter skalom
- Crn cifer sa Racing (TinTin) detaljima, bele kazaljke i satni indeksi (Super-LumiNova)
- širina lugova 20mm
- Stainless Steel narukvica (kombinovano brušeni-polirni segmenti), preklopna kopča (deployment clasp)
- težina približno 155 gr (sa narukvicom)
Omega Speedmaster Professional sat je sredinom'60-tih godina prošlog veka prošao rigorozne NASA testove, te 01.03.1965 god. i zvanično postao oficijelni sat američkih astronauta (MoonWatch). Sam mehanizam sata, odnosno njegov dizajn su za svo ovo vreme pretrpeli kozmetička unapređenja, i manje više ostali dosledni svojoj 50-to godišnjoj tradiciji.
Prethodnih dana sam kupio nov sat, Omega Speedmaster Professional MoonWatch - 311.30.42.30.01.004 Racing A.K.A. TinTin. Do duše, iz alternativnih izvora, ali i sa adekvatnom cenom. Sam model sata je novije generacije, predstavljen tokom Baselworld-a 2013, serijske je proizvodnje, no, sa malim produkcijskim brojem i šaljivi komentari na Net-u su ga već okarekterisali kao LE
Inspirisan je detaljima stripa o TinTin-u "Destination Moon" i “Explorers on the Moon”, ali vlasnici prava nisu imali razumevanja za Omega-ine želje, te je bez licence, model postao Racing.
Sat je stigao u zaštitnim folijama, uz uputstvo i prateću kutiju, no bez računa i garancije. Kvalitet izrade nema svrhe komentarisati, lični utisak je u kompletu superlativan. MoonWatch je bio moj "Greil", i ispunjena su sva moja očekivanja, uz zadršku da sam verovatno vrlo pristrasno doneo preliminarni sud. Rezerva snage je prema propisanim specifikacijama, oko 48h. Sat je u periodu sedmodnevnog testiranja dobijao približno 5 sekundi dnevno.
Uživajte u slikama!
Bookmarks sajtovi