Orient Black Automatic Dive Watch CEM65001B (Black Mako)
Kućište:čelično, 41x13mm bez krunice, zadnji poklopac na zavrtanje
Težina sata: 170 gr
Mehanizam:46943 automatik(21600vph,21 rubin,rezerva snage ~ 40h)
Staklo:mineralno,ravno
Narukvica:čelična,puna,22mm,preklapajuća sa sigurnosnom kopčom
WR:200m
Bazel:čelični,rotirajući u jednom smjeru,60 pozicija
Cifarnik:kazaljke za minute,sate,sekunde(prebojene iluminirajućom supstancom,kao i "brojevi"),prozor za dan i datum
Kruna:na zavrtanje,plus još jedan taster (također na zavrtanje) na poziciji od 2h koji služi za namještanje dana u sedmici
Garancija:1 god.
Složio bih se sa svim stvarima koje je Hadzi Dalibor rekao za svoj Orient, doduše on posjeduje mlađe i veće izdanje Mako Divera. Znači prvi utisak je bio jako iznenađujući, u pozitivnom smislu. Kvalitet izrade za sat ovog cjenovnog ranga je i više nego odličan. Narukvica je udobna i jako kvalitetno urađena, ne depilira i odlično leži na ruci. Bezel je čvrst i poprilično je teško okretati ga, kao što Dalibor reče nije pravljen za igru. Tačnost sata nisam mjerio, tako da o tome ne mogu pričati, međutim iz raznih komentara vidim da se radi o jako tačnom i pozdanom mehanizmu (naravno za ovaj cjenovi rang). Ja sam zadovoljan iluminacijom sata, nakom dnevnog nošenja noću bez problema mogu očitati vrijeme, to je za mene sasvim dovoljno. Sve u svemu, ja sam prezadovoljan satom i preporučio bih ga svima koji žele da za poprilično male pare imaju jako jako dobar sat.
Bookmarks sajtovi