Prodao sam Lorus,malo dodao parica i kupio ovo! Znači,ovo mi je trenutno radni sat i prezadovoljan sam!
Da krenem sa opisom:
Kućište:čelično, 44,5x13,3mm, zadnji poklopac na zavrtanje
Mehanizam:46943 automatik(21600vph,21 rubin,rezerva snage ~ 40h)
Staklo:mineralno,ravno
Narukvica:čelična,puna,22mm,preklapajuća sa sigurnosnom kopčom
WR:200m
Bazel:čelični,rotirajući u jednom smjeru,60 pozicija
Cifarnik:kazaljke za minute,sate,sekunde(prebojene iluminirajućom supstancom,kao i "brojevi"),prozor za dan i datum
Kruna:na zavrtanje,plus još jedan taster na poziciji od 2h koji služi za namještanje dana u sedmici
Garancija:1 god.
Cijena:220$ sa svim davanjima
Prvi utisak je: ! Ovo je sat sa najvećim prečnikom koga ja imam i perfektno mi odgovara! Završna obrada je stvarno dobra! Izgleda robustno i jako,narukvica ne depilira(za razliku od Lorusa),težak je oko 200gr ali ja to skoro ne osjetim,tj. prija mi ta težina! Bazel je vrlo čvrst i potežak za okretanje(fakat da nije pravljen za igru)! Što se tiče odstupanja,kreće se negdje oko + 2s/d, što je fantastično,mada je još rano govoriti o tome. Ono što mi se ne sviđa je loša iluminacija,ali,već sam očekivao takvu,pa to nije razočarenje za mene! Naručen je preko www.long island watches.com i stigao je za 7 dana USPS-om! Sve pohvale za gazda Marca....stvarno su poslovni,a i brzi! E sad se moram pohvaliti malo:za sat nije plaćen ni pdv ni carina! Nemojte me pitati kako, jer stvarno ne znam(kada mi je Aristo stigao,to nije bio slučaj)! Tako je mene ovaj ronioc izašao 220$,tj. 175$ cijena sata + 41$ S&H + 4$ poštarina! Kada bih bio siguran da će se to odigrati svaki put....pa.....mogao bi se biznis razviti!!! Elem,šta reći osim da sam kupio opasnu čuku za male pare i da preporučujem Orient svima(i do sada sam to radio ali na osnovu tuđih iskustava što više nije slučaj)!
Bookmarks sajtovi