Poslednja ispravka: backarelli (11.4.2014. u 22:58)
Victorinox - real steel with mechanical soul
Ovo je stvarno bila ljubav na prvi pogled, nekako mi je promakao test ovog sata, a i nov sam na ovom forumu
Ludilo od sata, auuuuuuuuu Mora da je i cena preko 1000€
Poslednja ispravka: VLADAN P (12.4.2014. u 14:14)
...ej, max , ma kad ti bata-Baki kaže, samo se družiš sa nama i svi snovi mogu biti ostvareni, veruj mi ! Samo ne mogu da ti garantujem mir u kući (ako si oženjen) .
Ali, života mi (ne zezam se) ... oduševio me tvoj post !!!!!! Pa to se zove pisanje na prvu i iz srca čoveče !!! Sad si naš, to sigurno znam... ostalo je samo da se pojaviš na nekom od skupova iiiiiii..... to je to
Veliki pozdrav tebi !
EDIT : zaboravih reći, narukvica na ovom modelu je brutalno dobro odradjena, bar po meni....
Poslednja ispravka: backarelli (12.4.2014. u 0:08)
]Hahaahahhaha, showHteo sam da kupim sebi neki kvalitetan sat, pa sam malo istrazivao, naisao na ovaj forum i nisam kupio sat Zaljubio sam se u ovaj hobi i po ceo dan citam komentarem, gledam testove satova, klipove...Odlepio sam, sad sam stvarno vasZena mi vec prigovara,"a jao opet gledas satove" Sta cu mukaOvaj oris je ludilo i meni se kao i tebi dopala narukvica, masivna, odradjena vrhunski.Baki ovo je droga
Moram da prestanem da gledam ove skupe satove, jer su van mog domasaj,da mi ovi sa normalnijim cenama nebi bili svi smesni
Poslednja ispravka: VLADAN P (12.4.2014. u 14:13)
...joojjj i ja čekam samo dan, kad će žena da me obesi.
Ma uvek se počne od pristupačnijih, ali podsvesne želje čine svoje .... :-D
iskreno? sat je predivan ali po meni (moje osobno mišljenje, da ne počne baraža) jednostavno nije bang for the buck. Prodao sam Sumo da bih kupio ovo čudo i nisam našao niti jedan razlog za duplo veću cijenu. Oba sata su prekrasni, oba sata su ISO diver, oba sata imaju automatike sa hackom i ručnim navijanje, slični su dimenzijama...maleni plus na stranu orisa je originalni dizajn i safirno staklo. S druge strane, za Sumo se može kupiti i instalirati safir za 70-ak dolara,ako već hoćeš.
Veliki plus na stranu Suma je prije svega naslijeđe - firma je radila ronilačke satove dok je Oris još radio navijače srednje klase. Još jedan plus je in-house mehanizam koji bez beda može parirati ETA/Sellita mašinama u Orisima. Drugi veliki plus je cijena: za cijenu polovnog Orisa možeš kupiti novi Sumo, naglavit mu safir, MM kopču (jako čest mod) i još ti ostane love.
Po svemu ostalom, uključujući i kvalitetu izrade, narukvicu (meni je čak i bolja na Sumu, Orisovo rješenje divers ekstenzije je ..rudimentarno a i narukvica je specifična dizajnom pa nema mogućnosti aftermarketa,ali je rađena da može izdržati nuklearni udar dok je na sumu ipak malo klimava), udobnost nošenja( Sumo se nosi kao saliven..jedno krunica bode ruku..al ajd..Oris je užasno udoban, nosi se kao manji i lakši sat, serijska narukvica ga jako dobro balansira), preciznost mehanizma, oba sata su usporediva.
ovo je moje osobno mišljenje, Oris je prekrasan sat i baš sam ga htio imati ali ...tako mi je grah pao.
Bookmarks sajtovi