Drage kolege ovaj tekst bas i nece biti pravi kompletan test, jer je nas kolega araphel vec napravio vrlo pristojan review ovog sata, Roamer Searock.
S toga cu se orjentisati na svoja zapazanja vezana za sat Roamer Searock 210633-41-45-20, koja su po mom misljenju bitna kao i na slike koje su mi se svidele.
Sa prvim informacijama o satu mozemo se sresti na sajtu Searock, ali kao i na njihovom zvanicnom sajtu, to su vrlo sture i nepotpune informacije.Npr. ono sto je mene interesovalo, a nigde nisam uspeo da nadjem, da li su zaista bezel i linkovi izradjeni od tungsten karbida. Bas iz toga razloga sam danas kontaktirao roamer.ch i koliko vec poslepodne dobio sam sledeci e-mail:
Milena Makulovic <milena.makulovic@interluxury.ch>
3:28 PM (4 hours ago)
to me
Dear Nenad
We thank you for purchasing a wonderful Roamer watch, you made a splendid choice J
Herewith we can confirm the information you received from seller is correct – bracelet and bezel on the chassis are made of Tungsten carbide.
Do not hesitate to contact us if you would require any further information and have a lot of fun with your new watch.
Best regards
-Sto znaci da je istina da su bezel i linkovi zaista izradjeni od tungsten karbida koji je vrlo otporan na ostecenja,naime, na Mohovoj skali je 9 tj. 10 puta je jaci od 18 karatnog zlata.
Za mene je ova cinjenica bila vrlo bitna, jer se novi satovi bas i najcesce na bezelu ogule i to vrlo neprimetno, ali ipak previse za mene
-Narukvica je vrlo udobna,ali se u pojedinim situacijama moze desiti da se sama od sebe otkopca!? To je recimo neprihvatljivo za mene.
-O mehanizmu ne bih mnogo pisao u pitanju je ETA 2824-2 o kojem sam vec pisao u prethodnim testovima. Primecena odstupanja u ovom slucaju su oko +10 sekundi za 24h sto je prihvatljivo i u granicama propisanim od strane proizvodjaca.
-Krunica je vise nego pristojna i lepo uklopljena u kuciste sata. Neverovatno je prijatan osecaj navijati sat,do sada nisam naisao na ovakav sat a vec sam imao satove sa ETA 2824-2 mehanizmom. Misljenja sam da je krunica na navoj bila suvisna za ovaj dress sat.
-Kuciste sata ne samo da podseca na Omegu kako je naveo kolega araphel vec me malo podseca i na Grand Seiko Blue dial SBGA105G ili na SARB seriju Seiko satova.
-Uvecavajuce staklo na datumu je pozitivna stvar na ovom satu i doprinosi citljivosti datuma,narocito bitna stvar starijim ljudima
Sam sat odaje utisak elegantnog i mocnog sata koji pripada nekom visem cenovnom rangu.
Pored svega navedenog i poneke negativne stavke ipak smatram da je ovo vise nego dobar sat sa swiss made potpisom.
Evo nekoliko slika sata:
Bookmarks sajtovi