Ja sam siguran 100% da bih uzeo Colt 44mm ili GS(jesu prilično različiti) samo kada bi bilo viška šuške! Za UX bih razmislio zbog ulja- nekako mi je to višak u satu!
Za colt nisam bas siguran, nekako mi je GS lepsi.
Koji je po tebi bolji mehanizam?
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Dalibore najvaznije je da se tebi svidja tunjevivina,da li ce i kako ce da izgleda u boducnosti to nema nikakve veze.
Kolekcionarstvo nije rezervisano samo za osobe sa dubokim dzepom nevezano gde je mesto boravka,mnoji satovi izlaze iz kutije regularno,volim da ih rotiram nisam ih kupio da skupljau prasinu.
Sto se tice automatika ili kvarc-a tu nam se pogledi razlikuju,meni nikako nelezi baterija pa makar bio i GS.
Ja imam problem vec dve godine probavam Omegu PO Co-axial Crono,resio sam da imam taj mehanizam u kolekciji ali mi nekako sat nelezi na ruci, malo mi je preveliki.
Kengur - sve ok! Ukusi su različiti i dobro da je tako.
Omega PO hrono je velik sat,a ne spada u jeftinije tako da,dobro se provjeri!
Rus,koji je bolji - heh,gadno pitanje. Oba su pravljena od metala i tu se nije izmišljala topla voda!
Dao bih prednost 9F - jednostavniji je i mislim da je bolji. Međutim, 955.652 ima bateriju sa trajanjem od 8 godina i servis nije problem(u slučaju kvara). Sat naravno čini i kućište - ovdje je Braja za mene u velikoj prednosti. Veći sat,mnogo čvršće pravljen,WR 500m......dok je GS sat za odijelo! Od kada sam vidio udarcem pomjerene krunice na GS-u,malo drugačije razmišljam(ima stariji model koji se prodaje na e bay za 800$ - fino se vidi pomjerena krunica).
Ne znam
Hvala
I jos nesto bih te pitao, koji je citizenov mehanizam iz te klase(ako ga imaju), i koji moze da im parira?
Poslednja ispravka: RUS (1.12.2012. u 11:36)
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Citizen A660/690,17 rubina - zaheban baja!
Imaju novi A010, 30 rubina ili 9800(Campanola,23 rubina) ali mi je to nešto previše komplikovano.
Imaju i G i E klasu hronometar mehanizama(0 rubina) - nisu na nivou A660.
Kakav je? Pa skup!!!
Šalim se,vlasnici se kunu njega!
Međutim,vječiti kalendar,17 rubina- komplikovaniji je od ETA i Seiko.
Jednom se već pisao da dugovječnost mehanizma puno zavisi od komplikovanosti!
Znači,što jednostavniji to bolji! Logično,manje su šanse za kvarove kada je mehanizam sastavljen od manje dijelova.
Da, ali Citizen ga reklamira kao najprecizniji (oko 5 sek. godišnje odstupanje) sat na svetu što nije naivno....a i lep je, klasičan, podseća na GS.
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Bookmarks sajtovi