Juče mi je stigao ovaj prelepi diver. Otvaram kutiju, stavljam ga na ruku, kad ono - sat je manji nego što sam očekivao. Malo razočarenje. Zapravo nije sat mali, na ruci stoji odlično, ali je problem to što velika korona naprosto "pojede" cifer. No, to je bio samo prvi utisak. Posle dana nošenja promenio sam mišljenje. Na veličinu sam se već navikao i smatram da je optimalna, mada mislim da bi bio atraktivniji da je 44mm.
Slobodno se može reći da je kvalitet izrade odličan, pogotovo za ovako povoljan sat. Korona je isto izrađena od metala i dobra je na dodir, ni previše labava, ni previše čvrsta. Stigao je na gumenoj narukvici, koja izgleda kvalitetno, robusno i priliči jednom diveru. Ipak, druga je priča kada se sat postavi na kvalitetnu metalnu narukvicu. U mom slučaju radi se o original Seiko Oyster narukvici (zahvaljujem se GIvanu). Tada sat iz sportske varijante prelazi u elegantnu.
Takođe još jedna neočekivana stvar je LumiBrite premaz kazaljki i ostalih elemenata. Mogu slobodno reći da je na nivou SuperLuminova-e sa Citizena. Čak mi se čini da u startu jače svetli, ali da brže izgubi sjaj.
Najvažniji deo - mehanizam. Pošto mi je ovo prvi automatic, oduševljen sam sa klizenjem kazaljke.
Mnoge će zanimati preciznost. Juče u 14.25h podešen tačno po ovom satu:
Time.is - exact time, any time zone
Danas u 15.32h kasni za nijansu manje od 3 sekunde. Izuzetno precizno sam merio, ko ne veruje, ne mora. Nošen je juče oko 10 sati i noc je proveo normalno postavljen na poleđini.
Prednosti:
Kvalitet izrade
Odličan mehanizam
LumiBrite
Neprevaziđen dizajn
Cena
Mane:
Veličina je mogla biti veća (subjektivno mišljenje)
Nema hakovanja sekundare (rešava se blagim pomeranjem krunice u nazad)
Nema ručnog navijanja (i onako ga ne bih navijao ručno)
Slike:
Video:
Bookmarks sajtovi