Pozdrav za sve forumaše.Pošto sam od skoro vlasnik istog sata (seiko 5 sport 6119-6023 ),zanima me kako se navija ovaj sat kada stane.Na stranim forumima (watchseek) sam pronašao informaciju da se sat u slučaju prestanka rada nikako ne navija uz pomoć krunice, već se sat par puta protrese dok ne krene sa radom.Samo tako i nikako drugačije!
Samo tako jer drugačije i ne može.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Hvala još jednom na odgovoru, Vlado.
Mehanizam 6119 nema mogucnost rucnog navijanja. Kada sat stane lagano "promuckas" sat levo desno i stavis sat na ruku. Dalje ce se sam navijati. Ukoliko ne znas, brza promena dana u nedelji vrsi se pritiskom krunice a ne izvlacenjem pa okretanjem krunice.
Postavi fotku sata.
Ps- odgovori Vladan
Poslednja ispravka: skydrummer (20.6.2016. u 14:42)
Hvala na informacijama.Pročitao sam to za štelovanje datuma.Hoću, postavljam slike čim dodjem sa posla.Još jednom, hvala na informacijama.
Evo i slika, kao što sam obećao.Nemojte zameriti ali, nemam iskustva sa ovim slikanjem i predstavljanjem.Uz to, kamera mi nije baš nešto najbolja na ovom telefonu.Sat je u odličnom stanju i bili ste u pravu, dovoljno je malo da se prodrma i počinje sa radom.Mada sam sat više kupio za kolekciju i teško da ću ga puno nositi na ruci
Bookmarks sajtovi