"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Super predstavljanje Rujo.
Odlican opis,toliko odlican da sam pozeleo O1
Onako kako sam napisao bi trebalo da bude, uz naravno tvoju ispravku vezano za procenat. Takođe, koliko sam primetio, zalažu se da se taj procenat digne još više, tj. da bude 80%.
Niko od nas ne može da tvrdi da se svi proizvođači pridržavaju tih pravila, odnosno zakona. Tako da nije isključeno da ih sklapaju u Kini. Iskreno se nadam da je Švajcarka kontrola tj. inspekcija rigorozna po tom pitanju, te da nije baš tako rasprostranjeno kao što mislite/sumnjate. Mada to nikada pouzdano nećemo ni znati.
kad je dzins u pitanju, made in italy mozete naci na malo skupljim diesel, replay, jack jones i G star pantalonama, ali u Italiji je na primer samo usivena etiketa, to znam iz iskustva, ne znam kako je zakonodavstvo EU to definisalo, mozda zaista i krse zakon
mozda i steinhart i svajcarci krse isto zakon ili ga zaobilaze, mozda im institucije i inspekcija gledaju kroz prste
a citao sam da je i neka skupa obuca lepi i sklapa u bosni, recimo prada, a nosi isto made in italy oznaku
na kraju ubedjen sam da se u EU15 jos uvek jedino proizvode neki masinski elementi, pojedina vozila i gotovo sva kozmetika i hrana
Pa i jači brendovi nijesu baš 100% swiss. Kućište omege...
Milane,
Gucci, Prada i Louis Vuitton cipele se od prošle godine prave i u italijanskoj firmi Progetti u Vladmiricima... tj, kompletni gornji delovi koji zahtevaju najviše rada.
U Italiji samo to zalepe za đon... ali ipak ga nazovu Italijanskim jer je osnov za imenovanje vrednost posla.
Npr. ako šivenje cipele u Srbiji košta 20 EUR po paru, a lepljenje i marketing u Italiji koštaju 80 EUR po paru... onda je cipela Italijanska (80%, zar ne?), pa se tako i prodaje. Nema veze što se u Srbiji za izradu jednog para potroši 4 sata rada, a u Italiji 10 minuta, i to sa sve marketingom.
Prepostavljam da je slično i sa satovima.
sta je sa omegom, napisi slobodno
tako je MrD, lepo si opisao
inace nemam nista protiv ako je radjeno tamo na istoku ili na balkanu, kvalitet je egzaktna stvar, lako se da uociti
kupci porše kajena su negodovoli zbog cinjenice da se taj auto negde u slovackoj sklapa sa tuaregom, sto i nije neka losa referenca
pa i apple radi sve u kini, jednostavno radna snaga na zapadu je razmazena, sindikati su jaki, doprinosi visoki, dok na istoku, konkretno u kini su za 10minuta sakupili 2000inzenjera, spremnih da istog momenta pocnu da rade
u americi bi im trebalo dva meseca da organizuju radnu snagu
Poslednja ispravka: RUS (21.5.2014. u 17:41)
Rujo lijep opis, jednostavno su navedene sve potrebne informacije
Ac Milan, il club piu titolato al mondo
Bookmarks sajtovi