Odlican sat!
Opis je super,onako ljudski,prirodan.
Sat je ekstra- nema zezanja kod Vica! Znaju da naprave čakiju ali i sat!
Dekoracija je Seikova(ne GS-a),tj. nema dekoracije!
Nije da je bitna,samo ljepše izgleda s obzirom da je dostupan pogled na mašinu. S druge strane,ovo nije elegantan nego military model!
Trebalo bi da je ovo 6498/2, tj da kuca na 21.600vph umjesto 18.000 kod 6498/1,što znači veća preciznost ,a i rezerva od 56h.
Hadži , hvala na pohvali opisa...
Da... nisam za Unitas u tekstu naveo, jer sam ga praktično pisao za moju galeriju.
Daliboru naravno ne treba puno, da bi znao koji je mehanizam u pitanju, kako smo od njega već i navikli !
Radi se o , takozvanom, 6498-2 High Beat (21.600 A/h) modelu mehanizma i kako Dalibor reče, bez dekoracije . Ono jest da na military modelu nebi baš legao Unitas 6497 u "ML Skeleton Gold" izvedbi , ali bi me radovalo da je bar dodat "Silver Swan Neck" ili "Screw Balance" , kako je to (recimo) uradila Stowa na M.O.+ (Marine Original) modelu , sa standardnim 6498 Unitasom ... (mada mi se ne dopada varijanta "blue screws" jer me podseća na azijiski Unitas )
Evo pogleda na mehanizam Stowa M.O.+ modela ....
Poslednja ispravka: backarelli (12.12.2012. u 18:41)
Victorinox - real steel with mechanical soul
Blagodarim!
Ne bih ni ja znao da je 21.6k verzija mehanizma da to nisam slučajno saznao kada sam ganjao Vic Ambsadora za frenda.
Meni se sviđa ovako brušena verzija........da je sa vratom i šarafima bio bi dobro skuplji.....vidio si koliko je MO!
Heheheeee , Stowa je to, nema jeftino ... mada, što kažeš, razlike u ceni nisu ni malo naivne, čak i sam mehanizam da se kupi , a kamoli u satu.
PS. Ambasador mi je takodje bio u opciji , ali do njega je malo teže doći na našim prostorima... (kao i za većinu njihovih boljih modela)
Victorinox - real steel with mechanical soul
Baki svaka čast na opisu, sat je bombona i ti ožiljci mu idu uz "karakter". U zdravlju ga nosio!
PS- Kako ja ovu temu nisam ranije video, ne znam .
Bookmarks sajtovi