Evo posle nekih dve nedelje da napisem neku rec o novopridoslom satu Amfibija SE150.
Vostok Amfibija SE 150520s je sspecijalno izdanje za koje nepostoji tip istog u normalnoj seriji.Ovo specijalno izdanje se sastoji od tri modela(ja kad sam narucivao dva) i to:
Amfibija SE150519LW
Amfibija SE150520S koju sam ja uzeo
I Amfibija SE150521S
Model koji sam kupio dolazi u kartonskoj kutiju na kojoj u donjem desnom uglu stoji ime firme Vostok
sat je na jastucetu od eko-koze ispod koga se nalazi dokumentacija istog.
O satu sta reci kuciste od brusenog celika precnika 41mm i 46mm lug to lug veoma lepo i prijatno lezi na ruci.Lugovi su razmaka 22mm i ravno rezani tako da se moze staviti bilo koji kais bez problema,a fabricki gumeni koji se kod kopce suzava na 20mm kod kopce koja je klasicna celicna i bez ikakvog natpisa iznenadjujuce prijatna i meka dok je na poledjini klasicni zatvaranje caseback-a za amfibiju sa likom Gagarina na kome pisespecijalna serija-sdelano b cistopole na cirilici.
Bezel pokretan u oba smera bez klikova od poliranog celika(kao i krunica) sa oznakama 0-24.Bezel je otprilike novi stil jer do sada nisam video ni na jednoj drugoj Amfibiji koji pravi lep kontrast sa brusenim kucistem.Cifer je lep,pregledan crni sa sa belim subdialom za sekunde na kome su brojevi 15,30,45 i 60 na poziciji 10, nazivom Vostok na poziciji 3 i brojevima 6 i 12 na odgovarajucim mestima.Iznad broja 6 je ispisano 32kamena,avtopodzavod i deklarisana wr.Kazaljke takozvane veslo su lepe i ispunjene iluminacijom gde jos postoji i GMT kazaljka gde je na vrhu strelica sa iluminacijom.Iluminacija je na kazaljkama dosta bolja nego na markerima.
Mehanizam u satu je Vostok 2426.12 automatic 32 jewelas koji radi na 19800 vibracija po satu i ima autonomiju od 31 sata.
WR je deklarisana na 200 metara.
Sve u svemu sat je dobar i lepo izgleda.Super je imati Amfibiju sa malom komplikacijom koja je drugacija od ostalih uostalom gde drugo mozete naci nov sat automatic GMT za cirka 140$.
Bookmarks sajtovi