Kako je u pitanju egzotika na našim prostorima, hajde da predstavim iz prve ruke ovaj satić. Skoro osnovan mikrobrend iz Vroclava ima u ponudi nekoliko vrlo zanimljivih automatik modela.
Dress
Prilog 129018
Diver
Prilog 129019
Međutim, najpopularniji su pristupačni hronograf modeli. Za nevelike novce nude paletu satova koji su u manjoj ili većoj meri omaž starim automatik štoperima.
Prilog 129020
Trenutno je dostupan samo Astronauta model
Prilog 129021
Serija 3 je planula brzo; kako i ne, 4 modela različitih stilova i boja. Kada su se pojavili, najprivlačniji mi je bio model Youngtimer
Prilog 129022
Volim narandžasto i retro. Međutim, ukazala mi se prilika da od kolege kom nije legla nabavim Sport model, i sada ću se fokusirati na njega.
Kvalitet izrade je na mestu. Verujem da su satovi više kategorije bolje izrađeni ali zaista ne mogu ovom mališi ništa zameriti. Kućište je tipa tonneau oblika, koji obožavam. Lepo izvedena kombinacija brušenih (lice) i poliranih (bočno) površina. Brušenje je radijalno od cifera. Dijametar bez krunice je 42 mm, što je za moj ženski zglob svgranična vrednost. Rastojanje između lugova je 46 mm. Ne znam koliko je debeo ali manje nego skx. Ide pod jaknu. Naravno, kao i svaki pravi štoper, mora imati tachy skalu, koju koristim svakodnevno. Šalu na stranu, jedina funkcija je da bude ****** kul, i to odlično obavlja. Bezel ima nazubljen oblik.
Cifer izgleda beo ali zapravo je srebrni sunburst, sendvič tipa. Još jedan plus. Indeksi su metalne pločice. Bio sam skeptičan kakvu će vidljivost imati na suncu. Nikakav problem. Minutna i satna kazaljka su pun pogodak. Crne sa belim središnjim delom kako bi se videle i kad poklope subcifere. Sekundara (mala, desno) i dve hrono kazaljke su plave. Prvo mi je ta plava delovala odbojno, činilo mi se da su promašene nijanse. Više mi se sviđa tamno plava kao na Autavia Joe Siffert modelu. Sada sam ih prigrlio - sviđa mi se nijansa. Nije baš nebo plava, malko je tamnija.
Mehanizam je iz Citizen kuhinje, kao i kod mnogih jeftinih kvarc hronografa. Miyota 6s21 bez rubina. Svakako bolje nego no name kinez. Zanimljivo je da se centralna hrono kazaljka pomera u intervalima od petine sekunde, imitirajući automatik. Takođe pusheri pružaju otpor. Još jedan plus u mojim očima. Krunica se ne ušrafljuje. U vodu svakako neće.
Stižemo do jedne stvari koja mi se ne sviđa. Kaiš. Jeste udoban ali toliko mi plav štep bode oči da je morao biti skinut. Beli štep na kaišu krupnijih rupa bi bio pun pogodak.
U kratkim crtama, to bi bilo to. Nekoliko sličica za kraj.
Bookmarks sajtovi