Kad sam se vratio iz Istanbula nedavno nisam jeo meso nedelju dana. Nasa hrana ume da bude teska, ali ono tamo je ubijanje...
Stavljaju malo jace zacine, al sve je to stvar ukusa. Ali mora se priznati da ima lepih stvari da se proba.
Rucak,pice,vecra...
Danas sam se uzeleo jednog jela iz mog detinjstva....kad god sam dolazio kod babe ona mi je to spremala....
Pa cim sam dosao sa kafe...odmah sam se uhvatio kuvanja....
Tako to izgleda gotovo. Inace jelo je moja baba zvala krautflekle (po nemacki)....Nesa bi to verovatno preveo, testo s kupusom....Pa evo i recepta za mnogobrojne kolegice i ponekog kolegu (koji zna da su muskarci bolji kuvari).
U tiganj staviti 2 kasike svinjske masti i ugrejati na srednju temperaturu
Dok se greje mast naseci (nozem) 1/4 srednje glavice svezeg kupusa.....
To ubaciti da se dinsta
Kada poprimi braonkastu boju preliti sa 2 dcl malke vbode i pusti da se dinsta dok voda ne iskuva skroz
Kada ste stavili vodu u isto vreme staviti kuvati testo (najbolje je ono siroko, tkz., cipkasto...koje skratimo na 5 do 7 cm duzine) Obavezno posoliti vodu za testo
Odprilike nakon 10-tak min, testo je kuvano, procediti ga u cedilu, bez ispiranja vodom i dodati u kupus u tiganj....posoliti i staviti bibera i lagano zamesati.
Odmah servirati, najbolje uz salatu od krastavaca sa belim lukom....
Prijatno
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Podje mi voda na usta. A ni trunke mesa . Svaka cast Mario
Testo sa kupusom nikad nisam voleo,retko da mi nesto od ovdasnjih jela ne lezi,a ovo mi ne lezi. Al zato krompir testo....njam njam
I nakon mesa - meso!
Он сказал: "Поехали!"
Bookmarks sajtovi