Red bi bio da se malo osvrnemo i na mane... Mene nervira, da ne kazem izludjuje kad vidim na ciferu "Water resist"! Totalno bespotrebna recenica koja me asocira na noname satove od 1000 dinara. Nije bas ni ATM potreban, al eto bolje i to nego water resist. Uostalom, sve su to mogli da napisu na pozadini a ne na ciferu.
Druga stvar, meni nekako jos crnja je kad istaknu na ciferu "Quartz", s istim razlozima koje sam naveo iznad, s tim sto mi to deluje tako demode (1970's) da je neverovatno, pogotovu na novijim satovima. Stvarno bespotrebno! Da je automatic, pisalo bi automatic, ako nije, nema sta drugo da bude nego baterija, al eto... dizajneri satova se nekad malo zaigraju, pa upropaste cifer. Orient iznad je jos i super kakvih sve primera ima, barem su se potrudili oko fonta.
Treca stvar je kad kod skupljih satova vidim da sekundara masi brojeve/oznake na ciferu (quartz), tj, ne stane tacno na oznaku vec malo levo ili desno. Ili kad stoperica nece da se vrati tacno na oznaku dvanaestice posle resetovanja, vec bude malo pomerena umesto da je centrirana! Proizvodjaci skupljih satova takve stvari sebi ne bi trebalo da dozvole... ako je 400+ evra, fabricki bi sve trebalo da bude savrseno, a ne milimetar levo desno.
Bookmarks sajtovi