Dobar deo je već spomenut. Meni smeta:
-Slike preuzete sa neta
-Rečenica-"Poznavaoci će znati o kakvom je satu reč.", što navodi na to da prodavac ništa ne zna o satu ili možda nešto zna o satu ali nerado odgovara na pitanja jer nas je milion ( zainteresovanih ) a on jedan pa ne može da postigne.
-Postavljanje jedva vidljivih fotografija koje ama baš ništa ne pokazuju, a mogle bi mnogo da skrivaju. Iza takvih fotografija nemora po definiciji da bude krš od sata, ja sam svesno par puta rizikovao i prošao ok ali ako neko prodaje satove mora se pomiriti sa tim da mora investirati u jedan fotoaparat ( ne mislim profesionalni ) koji pravi pristojne fotografije.
-Nevoljnost da se odgovori na dodatna pitanja koja najčešće nastaju kao posledica veoma loših fotografija gde se potencijalni kupac dovodi u poziciju da se oseća nelagodno i dokono iako traži samo neke osnovne podatke.
-Rečenica: " Sat iz lične kolekcije. " a onda se vidi da je čovek prodao 135 satova i skoro svi su bili iz lične kolekcije.
-Rečenica : " Sat servisiran." nisam sklon tako lako poverovati ( osim ako dobro ne poznajem prodavca) jer to vrlo često nije slučaj
- Ne isticanje cene, čemu onda oglas. Ako se boji da bi mogao biti opljačkan zbog visoke cene to nije nikakva garancija. Može ga opljačkati i onaj koji se preko telefona raspitivao o ceni.
-Rečenica- " Sitni tragovi nošenja." a sat izgreban kao hokejaški pak.
-Svesno ili nesvesno smišljanje egzotičnih priča o nekom satu. Kažem svesno i nesvesno jer se takve priče brzo šire, načuju, prečuju i dok trepneš uzimaju se kao činjenice. Neki prodavci ih smišljaju a neki jednostavno čuju od ovih prvih pa misle da je to tačno i to ponavljaju u svojim oglasima. Evo jedan primer: "Vostok Amfibije i Komandirski sa belim brojčanicima bili su dodeljivani samo oficirima . " . Ne postoji internet kutak u koji nisam zavirio kada su u pitanju ovi satovi, nigde to nisam pročitao tako da sa 99,99 % sigurnosti mogu reći da to nije tačno. Ja imam belu Amfibiju koja nije bila namenjena oficirima nego tržištu. Ima dosta sličnih primera .
Eto to su neke stvari koje meni smetaju i koje smatram nekorektnim.
Bookmarks sajtovi